19 Μαρ 2010

Τα κλεμένα-οι εξαιρέσεις και η φοροδιαφυγή

Και πως να πεισθούν άραγε οι πολίτες με τα μέτρα; όταν οι εξαιρέσεις βγάζουν μάτι;

Να το αναλύσω, είναι αδιανόητο να μένουν οι ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΙ ΜΙΣΘΟΙ στο απειρόβλητο ένώ έπρεπε να τους ελλατώσουν κατά 50% το ολιγώτερο, υποκριτικά όμως δηλώνουν ότι...

συμπάσχουν με τον λαό, η ιδιαίτερα δεινοπαθούσα τάξη των «βολευτών» θα έπρεπε να δείξει λεβεντιά με το παράδειγμά της,από μόνοι τους έπρεπε να παραχωρήσουν τη βουλευτική αποζημίωση στο κράτος, κρατώντας μόνο τα αναγκαία για την επιβίωσή τους.

Της τελευταία στιγμής!!!! Αληθεύει ότι οι «εθνομπαμπάδες» KANATE ΠΑΛΙ ΤΗΝ ΜΑΜΟΥΝΙΑ ΣΑΣ αφήνοντας εκτός φορολόγησης το 25 % των βουλευτικών εισοδημάτων σας;;;ΔΟΞΑΣΤΕ ΤΟΥΣ Έλληνες!!!!

Τα ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΑ ΑΜΑΞΙΑ είναι υπερβολή σε μια πτωχευμένη χώρα , καθώς και η επίδειξη άκρατου πλουτισμού και χλιδής από μέρους των «εθνομπαμπάδων» που βολεμένοι μέσα στο καβούκι τους αδιαφορούν για το τι συμβαίνει στην κοινωνία.

Πως νοείται, η προκλητική και αλόγιστη ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ των κομμάτων την ώρα που κάνουμε γύρα για δανεικά ; ας το αντιληφθούνε ότι πρέπει τώρα να καταργηθεί,τα 100 εκ.ευρώ είναι αναγκαία για το χρέος και όχι για αφισοκολλήσεις (έστω κι αν τα πήραν προκαταβολικά μέχρι το 2016 να τα επιστρέψουν)κλπ.

ΔΙΠΛΟΘΕΣΙΤΕΣ στο δημόσιο!! (ενίοτε και συνταξιούχοι) πως είναι δυνατόν να υπάρχουν; όταν συνωθούνται στρατιές ανέργων για μιά θέση στον ήλιο.

EΡΤ!!! εκεί αντιλαμβάνεται ο κάθε πολίτης ,πως συντηρεί με τον οβολό του «ΑΣΩΤΙΕΣ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ», ποιός πληρώνει τα πανέρια με λουλούδια ,τα ποτοεδέσματα σε κάτι Σαββατιάτικες εκπομπές με καλεσμένους; Φυσικά τα κορόϊδα!!!ας έρθουμε στα καλά μας , είναι δυνατόν τέτοια περιφρόνηση στο δημόσιο αίσθημα,και στο δημόσιο χρήμα που ξοδεύεται άσκοπα για την πλάκα και την προβολή κάποιων;

ΤΡΑΠΕΖΕΣ εντελώς χαριστική η φορολογία τους ,ενώ τα χρήματα των ταμείων για δεκαετίες τα εκμεταλλεύονταν με 1% όταν τα τρέχοντα επιτόκια έφθαναν μέχρι 25%,να που πήγαν τα ελλείματα των ταμείων!!!

Για δύο δεκαετίες οι τράπεζες ήταν το ελληνικό ελντοράντο όπου ανεξέλεγκτες, συσσώρευσαν πλούτο πάνω από 400 δις ευρώ, πάνω δηλαδή κι από το δημόσιο χρέος, golden boys-bonus-παροχές του κερατά, κλπ θεάρεστα για την άγια τσέπη τους.

ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ (τρ. Ελλάδος) πως δικαιολογούνται ετήσιες αποδοχές 4,3 εκ. ευρώ, ποιές είναι οι ανάγκες αυτών των ανθρώπων.

ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ , μόλις πέρασε νόμος για την παραγραφή χρεών!!! που; στον ποιό διεφθαρμένο τομέα της δημόσιας διοίκησης στους ΟΤΑ!!! σήμερα με τα μέτρα βρόγχο στο λαιμό του πολίτη χαρίσανε τα χρέη , στους ανεξέλεγκτους και απόλυτα διεφθαρμένους τοπικούς «άρχοντες» τρομάρα τους.

ΕΚΚΛΗΣΙΑ όπου υπάρχει «κράτος εν κράτει» αφορολόγητοι οι ρασοφόροι (ελάχιστοι οι εξαιρετέοι) για business, παγκάρια,τυχερά κλπ ,στα δε ακίνητα θα φορολογιθούν με 20% τα ενοίκια!!!!ενώ δεν υπάρχει καμία καταγραφή ακινήτων .

Ιδιαίτερη και περίεργη «ΕΤΑΙΡΕΙΑ» η εκκλησία,μη παραγωγικός οργανισμός, επιδοτείται από το κράτος και δεν φορολογείται.

ΠΑΕ-ΚΑΕ και όλα τα ευαγή ιδρύματα, χρωστάνε στο δημόσιο 222 εκ. ευρώ συν οι επιχορηγήσεις και οι διαγραφές χρεών.

ΚΛΕΙΣΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ: συμβολαιογράφοι,ταξιτζήδες,φορτηγατζίδες κλπ, τι περιμένετε για να απελευθερώσετε αυτά τα επαγγέλματα;τι σας εμποδίζει; μήπως πάλι εκείνο το καταραμένο ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ που διέλυσε διαχρονικά τη χώρα;

ΔΕΗ –ΟΣΕ κλπ ιδρύματα που πήγαν τα χρήματά τους;

Είπαν τέρμα οι ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ στο δημόσιο και ακούμε ξαφνικά 250 διορισμoύς στη βουλή ημετέρων, με διακομματική συναίνεση,είναι χίλιες φορές άδικο όταν διορίζονται μόνιμοι, κομματοπροσκυνημένοι των πολιτικών γραφείων, κατά παράβαση κάθε νομιμότητας και ηθικής. Τι να πού οι χιλιάδες άνεργοι και δύσμοιροι πτυχιούχοι του περιθωρίου με ενίοτε εξαιρετικά βιογραφικά που στερούνται....κομματικών προσόντων έναντι των «διορισμένων»; είναι κακός σύμβουλος η αδικία στους χαλεπούς μας καιρούς και μάλιστα σε νέους.

Πρέπει να παρέμβει αυτοπροσώπως ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ και να σταματήσει τα ψελίσματα και τις δικαιολογίες του προέδρου της βουλής,

περί συνέχειας του κράτους κλπ , τώρα την θυμηθήκανε;

πρέπει, είναι αδήριτη ανάγκη, να σταματήσει ο εμπαιγμός να ΑΚΥΡΩΘΟΥΝ άμεσα οι ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ, κανένας δεν έχει δικαίωμα να κόβει φτερούγες και όνειρα ζωής.

Την ώρα που περικόπτονται τα δώρα των ΔΥ, ειναι άθλιο να υποτιμάται η νοημοσύνη των πολιτών,με τους εργαζόμενους της βουλής να απολαμβάνουν τον 15ο και 16ο μισθό σαν να μην τρέχει τίποτε, δεν ισχύει για αυτούς η κατάρευση των οικονομικών; ή μήπως το σύστημα κάνει στραβά μάτια και τους συγκαλύπτει με την αναίδεια του φαβοριτισμού, το ίδιο όμως σκάνδαλο και με το νεοχορηγούμενο επίδομα των Δ.Υ. του ΥΠΕΣ από τα κέρδη του εθνικού τυπογραφείου.

Ξέρω είναι δύσκολο να σταματάς τη ΕΜΠΕΔΩΜΕΝΗ μεταπολιτευτική διαφθορά του συστήματος ,τουλάχιστον όμως ας κρατήσει (το σύστημα) τα προσχήματα, σεβόμενο το ελάχιστο!!! την κοινωνική δικαιοσύνη, την αξιοπρέπεια των νέων και την ισονομία των πολιτών.

Υποθέτω ότι πρέπει να περιμένουμε την κάποια παρέμβαση του Πρωθυπουργού ,ας μην γίνει επιτέλους για μιά ακόμη φορά η χώρα κενοτάφιο ελπίδων του λαού και ειδικότερα των νέων ανθρώπων .

Το επικίνδυνο είναι ότι οι κυβερνώντες εθελοτυφλούν,σίγουρα θα θερίσουν κοινωνικές θύελλες σύντομα, κοντός ψαλμός αλληλούϊα.

Τώρα αν με ρωτήσετε που είναι τα κλεμμένα; και αν υπάρχουν χρήματα; θα σας παραπέμψω στα παραπάνω αναφεθέντα και σε άλλες χίλιες περιπτώσεις που δεν μπορώ να αναφερθώ λόγω χώρου,πράγμα που σημαίνει πως μας δουλεύουν χοντρά.

΄Οσον αφορά στην περιβόητη πάταξη της φοροδιαφυγής μάλλον θα ξαναδούμε ΠΑΣΟΚικούς δονκιχωτισμούς και Οβιδιακές μεταμορφώσεις με νούφαρα και πράσινα άλογα σε πλειάδα ανέγγιχτων πελατειακών επαγγελμάτων,«ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΑΝΟΥΛΕΣ ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ», θα πιούν τα λεβεντόπαιδα ακόμη μιά φορά στην υγεία των κορόϊδων, ήδη εξαιρούνται οι νοσοκομειακοί γιατροί από την παρακράτηση του 10% στις εφημερίες, αλλά και οι ιδιώτες εκτός ΕΣΥ γιατροί απαλλάσονται του συστήματος ΦΠΑ.....λόγω κοινοτικής οδηγίας,μάλλον διαπλοκής θάλεγα με το πολιτικό σύστημα !!! Θα ήθελα να αναφέρω προσωπική περίπτωση όπου σε συμφωνηθείσα τιμή για επέμβαση καταράκτη 2000 ευρώ ο γιατρός μου έδωσε απόδειξη 250 μόνο !!! ΑΥΤΟΥΣ TOYΣ ΚΛΕΦΤΕΣ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΙΑΣΕΤΕ ;

Κίμων Μπελιάτης kimonbel@yahoo.gr «http://kimonbel.wordpress.com

19/03/2010
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη