10 Μαρ 2010

FT. Η Ελλάδα θα μπορούσε να μετονομάσει τον Παρθενώνα σε Jean-Claude Trichet building!

ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΡΙΟ ΟΙ ΠΡΟΣΒΟΛΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ! Άντε πάλι. Παίζουν με τα νεύρα μας! Θέμα που είδαμε στην Χειμωνιάτικη Λιακάδα.
“Η Ευρωπαϊκή Ενωση θα μπορούσε να ζητήσει απο την Ελάδα να καταργήσει το κοινοβούλιο μέχρι το 2015, και να παραδώσει τη διοίκηση σε 6 γραφειοκράτες ( 3 “Ελληνες” και 3 απο τις Βρυξέλλες)” λένε οι F.T!
Δήλωση του δημοσιογράφου των FT David Hale. Η Ελλάδα θα μπορούσε να ακολουθήσει το παραπάνω, υποσχόμενη να μετονομάσει τον Παρθενώνα δίνοντας το όνομα του Jean-Claude Trichet ή του Wolfgang Schäuble, του Γερμανού υπουργού οικονομίας!

Ο David Hale της Financial Times , ένας "δημοσιογράφος", τόλμησε να αμφισβητίσει την ίδια την ύπαρξή μας και να ανοίξει θέμα για την αυτοδιάθεσης και κυριαρχίας μας! (διαβάστε να φρίξετε...)

“Μιά ξεχασμένη ιστορία θα μπορούσε να χρησιμεύσει σα μοντέλο για την Ελλάδα” λέει.

Και αναφέρει το παράδειγμα της Νέας Γης (Newfoundland) , που...
έχασε την ανεξαρτησία της από το 1935 λόγω χρεωκοπίας, και παρέδωσε τη διοίκηση της σε 6μελή επιτροπή υπό τους Βρεττανούς, για να πάψει να υπάρχει το 1949 και να γίνει η δέκατη επαρχία του Καναδά!

“Η Ευρωπαϊκή Ενωση θα μπορούσε να ζητήσει απο την Ελάδα να καταργήσει το κοινοβούλιο μέχρι το 2015, και να παραδώσει τη διοίκηση σε 6 γραφειοκράτες ( 3 “Ελληνες” και 3 απο τις Βρυξέλλες)” λένε οι F.T!

Και λίγο πιο κάτω ο δημοσιογράφος (;) γίνεται ακόμη πιο σιχαμερός. Προτείνει ανοιχτά και αδιάντροπα να ακολουθήσουμε το παράδειγμα του Dubai που έδωσε το όνομα του Eμίρη του Αμπου Νταμπυ στο ψηλότερο κτίριο της Γης για να τον ευχαριστήσει για τα 10δις που έσωσαν την οικονομία .

Και λέει : ” Greece could follow this precedent by promising to rename the Parthenon after Jean-Claude Trichet or Wolfgang Schäuble, the German finance minister.” ( Η Ελλάδα θα μπορούσε να ακολουθήσει το παραπάνω, υποσχόμενη να μετονομάσει τον Παρθενώνα δίνοντας το όνομα του Jean-Claude Trichet ή του Wolfgang Schäuble, του Γερμανού υπουργού οικονομίας”!!!!)

Τον David Hale της Financial Times,ποιος θα βρεθεί να τον μαζέψει;
Τι λέει για το κείμενο η διοίκηση των FT?
Ξυπνήστε! Μας σκίζουνε σαν χώρα!

Πως να μην αποθρασυνθούν να ζητάνε ή να πέρνουν ότι γουστάρουν όσο είμαστε ξέφραγο αμπέλι ?

Μήπως επιτέλους, πρέπει κάποιοι που γλεντάνε αυτή τη στιγμή τα κλεμμένα να στηθούν στον τοίχο;

Μήπως οι Έλληνες πρέπει να σπάσουμε τις τηλεοράσεις που μας προτρέπουν να γελάσουμε ή να καυ..σουμε σαν ηλίθιοι με την Τζούλια, να σκεφτούμε που μας πάνε όλοι αυτοί;
Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι κανένας δεν θα μας νοιαστεί αν δεν νοιαστούμε εμείς τον εαυτό μας! "

Το άρθρο των FT:
http://www.ft.com/

Από την φίλη μας: http://xeimwniatikhliakada.wordpress.com
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη