25 Μαρ 2010

Να μην ξεχάσω και την συνάντηση με τον πρόεδρο της FYROM…

Σήμερα το τετ α τετ Παπανδρέου - Γκρούεφσκι

Η συνάντηση του Γιώργου Παπανδρέου με τον Νίκολα Γκρούεφσκι στο περιθώριο των... εργασιών της Συνόδου Κορυφής (φωτογραφία από παλιότερη συνάντηση) δε γίνεται στην καλύτερη στιγμή για τη χώρα αλλά και για τον ίδιο τον πρωθυπουργό. Παρ' όλα αυτά η συνάντηση, που προκλήθηκε από τον κ. Παπανδρέου, δείχνει την εμμονή του να συζητά με όλους και για όλα, ακόμα και σε περιόδους που οι συνθήκες δεν είναι οι καταλληλότερες. Ο λόγος είναι πως δε θέλει να «κρύβεται» σαν να μην μπορεί να διαπραγματευτεί τα θέματα.

Η αντιπολίτευση έχει μια άλλη εξήγηση για την πρωτοβουλία του πρωθυπουργού να συναντηθεί με το Σκοπιανό ομόλογό του. Οτι...έχει δεσμευτεί έναντι των Αμερικανών να βρει λύση στο θέμα του ονόματος, λόγω των πιέσεων που ασκούνται από την Ουάσινγκτον.

Ο Γ. Παπανδρέου -αλλά και η κυβέρνηση- αρνείται κατηγορηματικά κάτι τέτοιο. Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δρούτσας, αναφέρθηκε και πάλι στις «κόκκινες γραμμές», δηλαδή στην πάγια θέση: ένα όνομα με γεωγραφικό προσδιορισμό για όλες τις χρήσεις.

Η εκτίμηση διπλωματικών και κυβερνητικών παραγόντων είναι πως η συνάντηση Παπανδρέου - Γκρούεφσκι δεν μπορεί να φέρει κάτι καινούργιο, εκτός εάν η πλευρά των Σκοπίων εμφανίσει μία διαφορετική στάση και πρόταση σε ό,τι αφορά τη διευθέτηση του προβλήματος.

Τα οικονομικά προβλήματα της Ελλάδας αφήνουν περιθώρια στην άλλη πλευρά να κάνει διαφορετικούς υπολογισμούς και άρα δεν έχει λόγο να εμφανιστεί αυτήν την ώρα με διαφορετική διάθεση.

Σπ. Σ. / http://www.agelioforos.gr/


Εμείς χρονιάρα μέρα, να μην σας υπενθυμίσουμε την άποψή μας για το θέμα!
Απλά σας επισημαίνουμε την είδηση που δεν είναι άλλη από το ότι… την ίδια στιγμή που οι Ευρωπαίοι συζητάνε το οικονομικό μέλλον της χώρας μας… εμείς προσπαθούμε (πάντως σε καμιά περίπτωση από θέση ισχύος) να βρούμε συμβιβαστική λύση στο όνομα…

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη