29 Απρ 2010

Αλλαγές στο νομοσχέδιο για τις ΑΠΕ

Με αλλαγές θα έρθει προς ψήφιση στην Ολομέλεια το νομοσχέδιο για την επιτάχυνση της ανάπτυξης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.
Την δέσμευση αυτή ανέλαβε η υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη χαρακτηρίζοντας τη συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή πολύ εποικοδομητική.
«Έγιναν πολύ σωστές παρατηρήσεις κατατέθηκαν από όλους, φορείς και κόμματα, αξιόλογες προτάσεις, όλα αυτά θα ληφθούν πολύ σοβαρά υπόψη για να υπάρχει στην όλη διαδικασία απόλυτη διαφάνεια αλλά και για να έχει η χώρα τα μέγιστα δυνατά οικονομικά οφέλη.


Έμφαση έδωσε η υπουργός Περιβάλλοντος από τις προτάσεις που κατατέθηκαν από όλα τα κόμματα, στις ολοκληρωμένες μελέτες περιβαλλοντικής κατεύθυνσης, στο σχέδιο δράσης 20-20-20, τον κανονισμό που διέπει τη ΡΑΕ και τον τρόπο αδειοδότησης καθώς και την επέκταση της άδειας παραγωγής.

«Είναι απόλυτη προτεραιότητα μας να κόψουμε κάθε δυνατότητα μεταβίβασης των αδειών. Αυτό ήταν είναι πρόβλημα που είχε γίνει μάστιγα. Πρέπει σε αυτό να είμαστε όλοι κάθετα αντίθετοι ώστε να περιορίσουμε την μεταβίβαση παραγωγής ενέργειας», πρόσθεσε.

Ακόμα, συμφώνησε με τις επισημάνσεις βουλευτών που τόνισαν την ανάγκη εναρμόνισης του «Καλλικράτη» με το νομοσχέδιο για τις ΑΠΕ και πρόσθεσε ότι έχουν γίνει ήδη σχετικές συζητήσεις με τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση. Η συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής θα συνεχιστεί αύριο.


Πηγή: www.athina984.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη