28 Απρ 2010

Τα "περίεργα" του Καλλικρατη, που θα φέρουν αντιδράσεις

Όπως είναι αυτονόητο, μια μεγάλη τομή στον αυτοδιοικητικό χάρτη της χώρας, δεν μπορεί παρά να εγείρει αντιδράσεις. Σε προηγούμενο άρθρο μας, παραθέσαμε τους δήμους που καταργούνται και κανείς λογικός άνθρωπος δεν αναμένει αυτό να γίνει αμαχητί αποδεκτό από όλους.
Από τις αλλαγές, σε ότι αφορά τη Θεσσαλονίκη μας, ξεχωρίσαμε και είναι βέβαιο ότι θα συζητηθούν πολύ:

-τη διατήρηση της αυτοτέλειας του δήμου Νεάπολης (εντυπωσιακότατο για όσους γνωρίζουν τα αυτοδιοικητικά της Θεσσαλονίκης. Πολλοί δήμαρχοι που πρόσκεινται στο ΠΑΣΟΚ, θα δυσαρεστηθούν με την προνομιακή μεταχείριση του Ναθαναήλ Λαδόπουλου).
- τη συγχώνευση των δήμων Σταυρούπολης, Πολίχνης και κοιν. Ευκαρπίας στο νέο δήμο "Παύλου Μελά", κάτι που δεν θα αρέσει καθόλου, στους κατοίκους της Πολίχνης, αλλά και της Σταυρούπολης
-την παραμονή του δήμου Συκεών, εκτός δήμου Θεσσαλονίκης. Το σενάριο που ήθελε τη συγχώνευση του δήμου, στον οποίο το ΠΑΣΟΚ κερδίζει με άνεση, με αυτόν της Θεσσαλονίκης, ώστε να "χτυπηθεί" ο Παπαγεωργόπουλος, δεν επαληθεύτηκε. Φυσικά, ποτέ δεν είναι αργά! Ο Σίμος Δανιηλίδης έχει μεγάλο πάντα ειδικό βάρος και λόγο στο ΠΑΣΟΚ.
-τέλος, η "παραμονή" της Καλαμαριάς στη ...μοναξιά της, ζωηρεύει πολύ το παιχνίδι στο συγκεκριμένο Δήμο κι εκτιμούμε ότι εκεί -στην Καλαμαριά- θα δοθεί η πιό σκληρή αυτοδιοικητική μάχη, με πολλούς υποψήφιους (κομματικούς, ανεξάρτητους, ημι-ανεξάρτητους, συνεργαζόμενους κλπ). Ο "Απόλλων", μπορεί να μην παίζει στα μεγάλα σαλόνια, αλλά στο Δήμο θα παιχθούν πολλά ντέρμπι !
dimokratis/taxalia/28-4-2010
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη