1 Απρ 2010

Θα πρέπει να γίνει πραγματικός διαδικτυακός διάλογος στη ΝΔ.

Στην ιστοσελίδα της Νέας Δημοκρατίας, υπάρχει ένα παράθυρο που επιγράφεται «ΔΙΑΛΟΓΟΣ» και αν το πατήσεις θα σε βγάλει σε μια σελίδα που επιγράφεται «ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ». Εκεί υπάρχει πρόσκληση προς τους πολίτες για την ανάπτυξη προσυνεδριακού διαλόγου σε τρεις θεματικές ενότητες. Ιδεολογικά θέματα, πολιτικά θέματα και οργανωτικά θέματα. Όταν λοιπόν ανοίξεις ένα από τα τρία θέματα υπάρχει μια φόρμα την οποία συμπληρώνεις και την αποστέλλεις στη Νέα Δημοκρατία και επιπλέον υπάρχει και μια γνωστοποίηση ότι  «Η πρόταση ή η άποψή σου, θα συνεκτιμηθεί στο πλαίσιο της διαδικασίας του Προσυνεδριακού Διαλόγου». Μάλιστα υπάρχει και ερώτηση εάν επιθυμεί εκείνος που αποστέλλει τις απόψεις του, να δημοσιοποιηθούν αυτές.
Μέχρι στιγμής αν και έχουν αποσταλεί πάρα πολλές απόψεις και προτάσεις, εντούτοις......
δεν έχει δημοσιοποιηθεί καμία και φυσικά κανείς από τα μέλη ή τους φίλους της Νέας Δημοκρατίας δεν γνωρίζει ποιες απόψεις έχουν καταθέσει οι άλλοι.
Πιστεύουμε ότι ο διάλογος θα πρέπει να είναι ζωντανός και να εξελίσσεται. Ο διάλογος με τους πολίτες, στοχεύει σε μια ζύμωση και εύρεση κοινής συνισταμένης από τις διάφορες απόψεις που κατατίθενται και οι οποίες θα πρέπει να γίνονται γνωστές και στους άλλους που συμμετέχουν στο διάλογο. Διαφορετικά διάλογος δεν υπάρχει. Δεν έχει νόημα να αναρτηθούν κάποιες απόψεις μετά το Συνέδριο ή λίγες ημέρες πριν από αυτό, χωρίς δυνατότητα ζύμωσης.
Είναι αδύνατο κάποιος ή κάποιοι μέσα στη Νέα Δημοκρατία, να μπορέσουν να διαβάσουν χιλιάδες προτάσεις και απόψεις και ταυτόχρονα να τις συνεκτιμήσουν και να τις συγκεράσουν.
Πιστεύουμε πως θα πρέπει να ανοίξει άμεσα και  ελεύθερα ο διαδικτυακός διάλογος στη Νέα Δημοκρατία με ενεργό συμμετοχή όλων των ενδιαφερομένων, διαφορετικά δεν υπάρχει διάλογος, αλλά απλή κατάθεση απόψεων με άγνωστη τύχη.

ΥΓ, Εννοείται ότι υβριστικά ή περιπαικτικά κείμενα δεν θα δημοσιεύονται.


 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη