11 Απρ 2010

Νέα πατάτα της ΕΛ.ΑΣ. που δεν ολοκληρώθηκε...


Σήμερα, Σάββατο 10 Απριλίου 2010 και ώρα 22:50 (περίπου), στην Αθήνα και συγκεκριμένα στην περιοχή του Θησείου (έξω από το σταθμό του ηλεκτρικού), γίναμε (κι όχι μόνον εμείς) αυτόπτες μάρτυρες νέας αστυνομικής αυθαιρεσίας, η οποία δεν κατέστη δυνατό να...

ολοκληρωθεί λόγο των έντονων διαμαρτυριών των πολιτών.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια του νυχτερινού μας περιπάτου, καθώς κινούμασταν με κατεύθυνση το σταθμό του Θησείου, αντιληφθήκαμε λεκτικούς διαπληκτισμούς μεταξύ πολιτών και αστυνομικών. Αιτία των διαπληκτισμών ήταν η προσπάθεια βίαιης σύλληψης, από μέρους των αστυνομικών, ενός πολίτη (με χαρακτηριστικά μαλλιά ράστα) «για εξακρίβωση στοιχείων», παρ’ όλο που ο εν λόγο πολίτης έφερε επάνω του το δελτίο της ταυτότητάς του (το οποίο κι επέδειξε στους «άντρες» της ΕΛ.ΑΣ.).

Οι πολίτες που έγιναν αιτία να αντιληφθούμε τα προαναφερόμενα γεγονότα ήταν (προφανώς) φίλοι του συλληφθέντα. Μαζί διαμαρτύρονταν, μέσω αναρτημένου πανό και μοιράζοντας (ειρηνικά) φυλλάδια, για τον προφυλακισμένο 28χρονο Μάριο Ζέρβα (ο οποίος συνελήφθη Πέμπτη, 11 Μαρτίου 2010, στην Αθήνα, στη Γενική Απεργία).

Επειδή οι ενέργειες των αστυνομικών (καθώς περνούσαν τα λεπτά) προκαλούσαν τις διαμαρτυρίες και των υπολοίπων περαστικών συμπολιτών, κλήθηκαν περισσότερες αστυνομικές δυνάμεις για να επιτευχθεί το σχέδιο της συλλήψεως του πολίτη με τα ράστα.

Κατά την διάρκεια των αποδοκιμασιών που ακολούθησαν, από τους πολίτες (καθώς οι αστυνομικοί δεν απαντούσαν στην ερώτηση: «Γιατί τον συλαμβάνετε;»), έγινε νέα απόπειρα σύλληψης νεαρού (που απλώς αποδοκίμαζε, όπως όλοι μας, τους "τρόπους" των αστυνομικών), χωρίς (και σε αυτή την περίπτωση) να εξηγούνται οι λόγοι της σύλληψης.

Τελικά, οι συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι (κάτω από ειρωνικά χειροκροτήματα κατά των ανδρών της ΕΛ.ΑΣ.). Καταρχάς, εξαιτίας των έντονων διαμαρτυριών και αποδοκιμασιών των ενεργών πολιτών – συμπολιτών (που δεν πίστευαν στα μάτια τους, ενώ κατέγραφαν με τα κινητά το συμβάν) και δευτερευόντως από την ψύχραιμη αντιμετώπιση από βαθμοφόρο αξιωματικό που διαπιστώνοντας το αβάσιμο του λόγου της συλλήψεως (αλλά και λόγο των αντιδράσεων των περαστικών πολιτών) έδωσε εντολή να απομακρυνθούν οι δυνάμεις και να αφεθούν ελεύθεροι οι συλληφθέντες.

Εκφράζοντας την προσωπική μας άποψη, θεωρούμε, πως αν (και σε αυτή την περίπτωση) δεν υπήρχαν οι ενεργοί πολίτες ν’ αντιδράσουν (με κίνδυνο, κι αυτοί, να συλληφθούν αυθαίρετα) για την άδικη σύλληψη, άλλος ένας (ή δύο για την ακρίβεια) «ελεύθερος» πολίτης θα βρίσκονταν στα κρατητήρια της ΕΛ.ΑΣ. προσπαθώντας ν’ αποδείξει ότι δεν είναι ελέφαντας.

Δεν τα έχουμε με την Αστυνομία, αλλά με τους εντολοδότες της (και τους εντολοδότες των εντολοδοτών της και την φασίζουσα ή/και φασιστική νοοτροπία τους).

NewNeuromancer,
(MassMedia-gr.blogspot.com)
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη