9 Απρ 2010

Ιστορίες για αγρίους στο Λαγκαδά Θεσσαλονίκης

Ένα εξ αδιαιρέτου ακίνητο στο Λαγκαδά και στη οδό Λουτρών, που αποτελείται από 3 καταστήματα στο ισόγειο και ένα διαμέρισμα ακατοίκητο (1ος όροφος).
Αποφασίστηκε από κοινού, από όλους τους συγκυρίους να ανοικοδομηθεί. Υπογράφτηκε ένα συμφωνητικό στις 11/07/2001 το οποίο προέβλεπε ποινική ρήτρα. Ο δικηγόρος που...

συνέταξε το παραπάνω συμφωνητικό ήταν ο κοινός δικηγόρος όλων των συγκυρίων.
Το παραπάνω συμφωνητικό ήταν μια προ-συμφωνία. Έπρεπε να γίνει συμβολαιογραφική πράξη, και κατόπιν εργολαβικό. Ο δικηγόρος και σύμβουλός όλων δεν το έκανε και σήμερα αυτός ο ίδιος που το συνέταξε με αμοιβή από την οικογένεια μου, αυτός ο ίδιος στρέφεται εναντίον μας και σύμφωνα με τα προβλεπόμενα του συμφωνητικού που ό ίδιος συνέταξε.
Το ιδιωτικό συμφωνητικό που υπογράψαμε στις 11/07/2001, υπογράφτηκε και από τους 6 συγκυρίους και ιδιοκτήτες του ακινήτου. Παράλληλα όμως μας προέκυψε και ένας 7ος ουρανοκατέβατος αυτοδιορισμένος ιδιοκτήτης.
Το τοπογραφικό (αρχιτεκτονική μελέτη) κατατέθηκε εν αγνοία μας στην πολεοδομία Λαγκαδά τον Ιούνιο του 2001 και είναι προγενέστερο του συμφωνητικού το οποίο υπογράφτηκε τον Ιούλιο του ίδιου έτους, ενώ οι διαδικασίες έκδοσης της οικ. Άδειας όπως αναφέρονται στο συμφωνητικό θα άρχιζαν το επόμενο έτος (καλοκαίρι 2002).



Η ανοικοδόμηση θα άρχιζε το Μάιο του 2003. Η άδεια μας εκδόθηκε τον Απρίλιο στις 02/04/2003. Δεν λάβαμε γνώση του φακέλου μας (προσχέδια, άδεια κατεδάφισης και όλα τα σχετικά) πριν την κατάθεσή του στην πολεοδομία Λαγκαδά. Αλλά ούτε και μετά την έκδοση της Οικ. Άδειας στις 02/04/2003. Κάποια γνώση του φακέλου μας το συλλέξαμε πολύ αργότερα με πολλή μεγάλη ταλαιπωρία και κόπο, στις 15/09/2003 (δεν μας έδιναν έγγραφα που ζητούσαμε).
Η υπογραφή ενός από τους γονείς μου (1 από τους 6 συγκύριους) πλαστογραφήθηκε.Του άλλου (2η από τους 6 συγκύριους) δεν τέθηκε πουθενά, σε κανένα έγγραφο. Υπάρχουν έγγραφα που αποδεικνύουν την παράνομη διαδικασία. Παράνομη διαδικασία, που δεν την έλαβε υπ’ όψιν κανένα δικαστήριο, με αποτέλεσμα να πέσει πάνω στην οικογένειά μου η ποινική ρήτρα του συμφωνητικού και η αποζημίωση (αμοιβή) του μηχανικού για την εκπόνηση της οι άδειας.

Η οικοδομική άδεια εκδόθηκε με άνισα καταστήματα. Δηλαδή με 6,5τ.μ. μεγαλύτερο το αριστερό κατάστημα όπως βλέπουμε την οικοδομή και 2 τ.μ. περίπου μεγαλύτερη πρόσοψη από τα άλλα 2 καταστήματα. Τα επιπλέον αυτά μέτρα που δίνονταν στο αριστερό ακριανό κατάστημα δίνονταν παράνομα διότι ήταν χώρος κοινόχρηστος. Επιπλέον ήταν αριθμημένα ανάποδα. Δηλαδή 3-2-1. Στο συμφωνητικό υπήρχε ο όρος «δια κληρώσεως», επομένως υπάρχει ανισότητα.
Ο μηχανικός μη ξέροντας πώς να αιτιολογήσει τα παραπάνω, ισχυρίστηκε ότι επρόκειτο για μια παλιά προμελέτη που στη συνέχεια την απέσυρε. Τα έγγραφα όμως και τα γεγονότα αποδεικνύουν πως με αυτή τη μελέτη (την προμελέτη όπως ισχυρίζεται) βγήκε η οικοδομική μας άδεια.
Για να καλύψουν το παραπάνω γεγονός (ότι ισχυρίζονταν δηλαδή ότι ήταν προμελέτη) προβαίνουν παράνομα και εν αγνοία μας σε παράνομες διορθώσεις, παρατυπίες, νέο τοπογραφικό με περισσότερα μέτρα κλπ και χρονικά μετά της έκδοσης της οικ. Άδειας.
Η ισχύουσα έως τώρα αρχιτεκτονική μελέτη Α1 (που είναι και το τοπογραφικό) αλλάζεται με μια δεύτερη αρχιτεκτονική μελέτη Α1 με διαφορές στα τ.μ. του οικοπέδου (Αυξάνεται η κάλυψη του κτίσματος οικοπέδου στα 183,50 τ.μ.). Δηλαδή εμφανίζουν ένα δεύτερο τοπογραφικό που με γυμνό οφθαλμό ενώ έχει ημερομηνία 11/04/2003, διορθώνεται (με στυλό χειρόγραφα) στην ημερομηνία η οποία γίνεται από 11 02, όπως στο πρώτο. Δηλαδή 02/04/2003 (πλαστογραφία δηλαδή). Αλλαγή φακέλου δηλαδή αρχ. Σχεδίων και δεν έχει καμιά σχέση με το έντυπο της οικ. Άδειας και όλη τη διαδικασία.

Επιπλέον η πολεοδομία Λαγκαδά προβαίνει εν αγνοία μας στις 02/06/2003 σε ενημέρωση φακέλου και ο μεταχρονολογημένος και παράνομος φάκελος βαφτίζεται ως ο επίσημος φάκελος αρχ. Σχεδίων. Επίσης ηπολεοδομία Λαγκαδά γράφει ότι η ενημέρωση φακέλου που έγινε, έγινε με αίτησή μας (Δεν κάναμε αίτηση ποτέ). Επανειλημμένως έχουμε ζητήσει την αίτησή αυτή να μας την χορηγήσουν. έχουμε κάνει και αίτηση γι αυτόν το λόγο (στις 10/03/2004 ) ώστε να μας χορηγηθεί η πρώτη. Ακόμη περιμένουμε. Τελικά καταλήξαμε να έχουμε το επίσημο έγγραφο του Διευθυντή της πολεοδομίας Λαγκαδά που μας ενημερώνει «Ξέρετε κάναμε λάθος και δεν οφείλεται σε δόλο».

Το 2005 ξαναπροσπαθήσαμε με αίτησή μας στην πολεοδομία Λαγκαδά να ενημερωθούμε για έγγραφα του φακέλου μας και πήραμε ως απάντηση ότι δεν υπάρχουν στο φάκελο. Τελικά τον Δεκέμβριο του 2007 με έγγραφο της η πολεοδομία Λαγκαδά κοινοποιεί ότι ο φάκελος έχει χαθεί. Δηλαδή στο τέλος έχει εξαφανιστεί και ο φάκελος της οικ. Άδειας. Σημειώνω ότι η άδεια αυτή είναι σε ισχύ και μπορεί να ανανεωθεί έως το 2011.

Μήπως τελικά για στήριξη κάποιων συμφερόντων επρόκειτο για 2 οικοδομικά έργα, σύμφωνα και με την τεχνική έκθεση πολιτικού μηχανικού; Γι αυτό και υπάρχει και παραπλανητική αρίθμηση του ακινήτου σε Λουτρών 17 (αντί 15 που είναι πραγματικά και αποδεικνύεται και με έγγραφα του δήμου Λαγκαδά);

Ξαναλέω πως άδεια κατεδάφισης εκδόθηκε σε τρίτο άτομο άσχετο, ξένο που καμιά σχέση δεν έχει με το ακίνητο και ποτέ δεν συναντηθήκαμε, ποτέ δεν συσκεφτήκαμε. Και εδώ τηρήθηκε διπλή διαδικασία εν αγνοία μας και υπάρχουν έγγραφα που το αποδεικνύουν.
Σχετικά με την άδεια κατεδάφισης είχε το θράσος το τρίτο αυτό άτομο να βγάλει την άδεια κατεδάφισής στο όνομά του.

Άδεια κατεδάφισης, την οποία όσο κι αν ερευνήσαμε για αυτή δεν την βρήκαμε πουθενά. Δεν μας την έδινε κανείς όσο και αν την αποζητούσαμε. Την βρήκαμε με εισαγγελική εντολή το έτος 2006 μαζί με άλλα έγγραφα που αφορούν το ακίνητό μας. Επίσης βρήκαμε υπεύθυνη δήλωση του ίδιου που δηλώνει ιδιοκτήτης του ακινήτου μας. Όχι μόνο μπήκε το όνομά του στην οικ. Άδεια που εκδόθηκε στις 02/04/2003, αλλά εισχώρησε ως ιδιοκτήτης και εργολάβος του οικοδομικού έργου. Αυτό προκύπτει από τα έγγραφα.
ΧΑΙΔΩ Μ.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ Γιατί δεν κατεδαφίζεται το ετοιμόρροπο κτίριο στην οδό Λουτρών στο Λαγκαδά Θεσσαλονίκης ;
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη