14 Απρ 2010

Αλέξης Τσίπρας και ...Carrefour !

Από τη σημερινή (και πολύ "δυνατή") ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, στη Βουλή για το φορολογικό:
ΟΙ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΣΤΟΝ ΜΑΓΙΑΚΟΦΣΚΙ ΚΑΙ Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ...CARREFOUR !

"Βέβαια, προεκλογικά άλλα μας λέγατε. Μας λέγατε, ότι...
τα χρήματα που χρειαζόμαστε θα τα πάρετε από τους έχοντες και κατέχοντες από όσους φοροδιαφεύγουν και τώρα τα αναζητάτε στους μισθωτούς και στους έντιμους φορολογούμενους. Από το 1996 μέχρι το 2007 η αύξηση του ΑΕΠ ήταν τεράστια, γύρω στο 50%, μιάμιση φορά πάνω αλλά ταυτόχρονα, εννιά στους δέκα Έλληνες πολίτες είδαν το εισόδημά τους στην καλύτερη περίπτωση να σταθεροποιείται. Ε, λοιπόν, κύριοι της κυβέρνησης, είχε δίκιο ο προεκλογικός κ. Παπανδρέου, όχι ο μετεκλογικός. Ο προεκλογικός και ας τον λοιδορείτε με τη στάση σας εσείς τώρα. Ο προεκλογικός είχε δίκιο όταν έλεγε ότι λεφτά υπάρχουν. Μόνο που τα λεφτά αυτά δεν είστε εις θέση να τα αναζητήσετε εκεί που υπάρχουν.
• Ούτε στα 11,8 δις κερδών των εισηγμένων στο χρηματιστήριο το 2009 ούτε φυσικά στην εκτεταμένη φοροδιαφυγή
• Ούτε στις 10.000 υπεράκτιες εταιρείες ελληνικών συμφερόντων που διακινούν γύρω δεκάδες δις € και το δημόσιο χάνει ετησίως από φόρους πάνω από 6 δις.
• 12 δις ευρώ υπολογίζεται η ετήσια φοροδιαφυγή, 8 δις η ετήσια φοροκλοπή ΦΠΑ, 8 δις Και να σας δώσω ένα παράδειγμα για να καταλάβετε που ζούμε. Ιδίως όσοι έχετε θητεύσει στην Αριστερά και έχετε διαβάσει και Μαρξ και Λένιν στα εφηβικά σας χρόνια.
ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ:


(thanks gr-bloppers!)
Μόνο μια εταιρεία σούπερ μάρκετ το 2008 στη χώρα μας είχε τζίρο 1,94 δις ε. κάτι λιγότερο δηλαδή από το 1% του ελληνικού ΑΕΠ. Ξέρετε ποιος είναι ο φόρος που πλήρωσε το οικονομικό έτος 2008, 6,1 εκατ. ε. για 1,94 δις. που είχε τζίρο. Η συγκεκριμένη εταιρεία αριθμεί 12.000 υπαλλήλους. Αν κατά μέσο όρο και δεν είναι υπερβολή, κατά μέσο όρο ο καθένας απ’ αυτούς πλήρωσε φόρο εισοδήματος 500 ε. τότε οι εργαζόμενοι της εταιρείας απέδωσαν πολύ μεγαλύτερο φόρο απ’ ότι ο ίδιος ο κολοσσιαίος όμιλος.


(Picture & data: taxalia.blogspot.com)

Αναρωτιέστε, λοιπόν, αν είστε με το σοσιαλισμό ή τη βαρβαρότητα;
Και έχετε το θράσος, γιατί περί θράσους πρόκειται, να μας λέτε: όλοι μαζί απέναντι στη κρίση. Πως όλοι μαζί απέναντι στην κρίση; Είμαστε όλοι μαζί απέναντι στα κέρδη όλο το προηγούμενο διάστημα;...
Θα υπερασπιστούμε :
• Τις νοσοκόμες που έχουν 40 και 50 ασθενείς στη βάρδια.
• Τους γιατρούς που αγωνίζονται και βλέπουν ότι με το κόψιμο των υπερωριών δεν καλύπτει τις ανάγκες.
• Τους δασκάλους που πασχίζουν να διδάξουν σε ελληνόπουλα και μεταναστόπουλα μέσα σε ασφυκτικά γεμάτες τάξεις σε δυσχερείς συνθήκες.
• Θα υπερασπιστούμε, τους εποχικούς πυροσβέστες που απολύονται και επαναπροσλαμβάνονται χωρίς να ξέρουν τι τους ξημερώνει.
• Τις καθαρίστριες που καθαρίζουν δημόσια κτήρια και ενοικιάζονται λες και είναι αντικείμενα και δέχονται και επιθέσεις από τους εργοδότες.
Όχι τους επίορκους και τους κομματικούς στρατούς που διορίζατε τόσα χρόνια, πέρα από κάθε αξιοκρατική διαδικασία.
Για αυτούς εσείς –τα δυο κόμματα πρέπει να απολογηθείτε και όχι η Αριστερά που υπερασπίζεται την εργασία.
Και να σταματήσετε να συκοφαντείται τον κόσμο.
Και αν θέλετε να συνεχίσετε να συζητήσουμε για τις μεγάλες ελλείψεις που έχει το κράτος στις κοινωνικές υπηρεσίες.
Να πάτε στην Κω και στο Καστελόριζο και στην Κοζάνη να τους πείτε ότι πρέπει να συνεχίσουν να πεθαίνουν παιδιά και ασθενείς, επειδή το ΕΚΑΒ αργεί, επειδή οι παιδιατρικές κλινικές είναι κλειστές, επειδή δεν υπάρχουν κρεβάτια στα νοσοκομεία. Και αν δεν ήταν Υπουργός ο κ. Λοβέρδος και περαστικά του, να είναι καλά ο άνθρωπος, μπορεί να μην είχε αυτή τη θετική εξέλιξη στο πρόβλημα της υγείας του. Όπως τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κάθε μέσος έλληνας πολίτης καθημερινά.
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
Πληρώνουν παραπάνω οι μη έχοντες. Και οι έχοντες συνεχίζουν να κερδίζουν. Αυτή είναι η ουσία του νομοσχεδίου.
Και να σας δώσω μερικά παραδείγματα πριν κατέβω από το Βήμα.
Οι κοινοπραξίες, οι οποίες δεν διανέμουν μέρισμα και άρα το σύνολο των κερδών τους θα φορολογείται με τον χαμηλό συντελεστή 20%! Να μια τεράστια «τρύπα» νομιμότατης φοροαποφυγής.

Κύριε Πρόεδρε, στις 14 Απρίλη σαν σήμερα του 1930 έφυγε από τη ζωή ένας μεγάλος ποιητής, ο Μαγιακόφσκι, ο οποίος είχε πει κάτι πολύ προφητικό για την εποχή του, πολύ επίκαιρο για σήμερα: «ξελασπώστε το μέλλον», με την πολιτική σας μας οδηγείται στο βούρκο, εμείς θα αγωνιστούμε για να ξελασπώσουμε το μέλλον, με την κοινωνία και με τους αγώνες."
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη