20 Απρ 2010

Ανέκδοτο: ο Θεσσαλονικιός με τη FERRARI στην Αθήνα

Ένας Θεσσαλονικιός μπαίνει σε μια τράπεζα της Αθήνας, στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας και ζητάει πληροφορίες για ένα δάνειο.
Λεει στον υπάλληλο ότι θέλει να ταξιδέψει στην Κρήτη για δουλειές, για 10 μέρες και χρειάζεται οπωσδήποτε να πάρει ένα δάνειο των 5.000 ευρώ.
Ο υπάλληλος του εξηγεί ότι...
η τράπεζα θα χρειαστεί ένα είδος ασφάλειας (υποθήκη) για να του χορηγήσει το δάνειο, έτσι ο Σαλονικιός βγάζει από την τσέπη του και αφήνει πάνω στο γραφείο τα κλειδιά από μία ολοκαίνουρια Ferrari, που είναι παρκαρισμένη με τα alarm στην είσοδο καθώς και την άδεια κυκλοφορίας και το δίπλωμά του.
Μέσα σε 10 λεπτά εγκρίνεται το δάνειο, ο "Βαρδαρίσιος" παίρνει τα χρήματα και φεύγει. Μόλις φεύγει, ο διευθυντής της Τράπεζας και οι υπάλληλοί του ξεκαρδίζονται στα γέλια που ο Σαλονικιός έβαλε υποθήκη μία Ferrari 599xx των 500.000 ευρώ, για να πάρει δάνειο 5.000 ευρώ !
Ένας υπάλληλος παίρνει το αυτοκίνητο και το αφήνει στο υπόγειο γκαράζ της τράπεζας.
Δέκα μέρες αργότερα, ο Σαλονικιός επιστρέφει, πληρώνει τα 5.000 του κεφαλαίου και τον τόκο για τις 10 μέρες, που ανέρχεται στα δώδεκα (-12-) ευρώ.
Ο υπάλληλος του λέει:
«Κύριε Σαλονικίδη, είμαστε ευτυχείς που συνεργαστήκατε με την τράπεζά μας, όλα έγιναν σωστά μόνο που έχουμε μία απορία. Όσο εσείς λείπατε, ελέγξαμε στον υπολογιστή και βρήκαμε ότι είσαστε εκατομμυριούχος. Εδώ που τα λέμε, έχετε τη μισή Θεσσαλονίκη !!! Ποιος ήταν ο λόγος που πήρατε το δάνειο?»
Και ο Θεσσαλονικιός απαντά:
Ξέρεις κανένα άλλο σημείο στην Αθήνα, που θα μπορούσα να αφήσω το αυτοκίνητό μου για δέκα μέρες, να είμαι απολύτως σίγουρος ότι δεν θα πάθει το παραμικρό και να πληρώσω ΜΟΝΟ 12 ευρώ ;
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη