15 Απρ 2010

H γελοιοποίηση του opengov

Δεν προλάβαμε να δημοσιεύσουμε καλά καλά το:
Το νέο ΔΣ του του Οργανισμού Λαϊκών Αγορών Θεσσαλονίκης
και ήρθε το e-mail αναγνώστη:
Άνεργος υπάλληλος πρώην Βουλευτή τοποθετήθηκε Πρόεδρος στον Οργανισμό Λαϊκών Αγορών Θεσσαλονίκης !
…η γελοιοποίηση του opengov


Η κοινωνία του Νομού Θεσσαλονίκης και ιδιαίτερα της Β΄εκλογικής περιφέρειας εξεπλάγη όταν πληροφορήθηκε ότι...
Πρόεδρος του Οργανισμού Λαϊκών Αγορών Θεσσαλονίκης τοποθετήθηκε ο πρώην έμμισθος υπάλληλος του Πολιτικού Γραφείου του πρώην βουλευτή και νυν Γεν.Γραμματέα Μεταφορών του Υπουργείου Υποδομών Χάρη Τσιόκα, ο χημικός Χρήστος Κουτράκης (με Απόφαση Υπουργού Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας).
O επί τρεις θητείες πρώην βουλευτής που απέτυχε να επανεκλεγεί θέλει να επιστρέψει στη Βουλή για να πραγματοποιήσει το όνειρό του να γίνει Υπουργός Μεταφορών, προοπτική που ήταν σίγουρη σύμφωνα με δημόσιες δηλώσεις του σε όλες τις προεκλογικές του εκδηλώσεις. Βέβαια μπορεί ο λαός να του στέρησε το δικαίωμα και την προοπτική αυτή, αλλά το «αξιόπιστο» σύστημα opengov αξιολογώντας το πτυχίο Θεολογίας που κατέχει, το ήθος του και την «ευδόκιμη» προϋπηρεσία του στη θέση του Γεν.Γραμματέα της Περιφέρειας Αν.Μακεδονίας & Θράκης όπως αναδείχθηκε από τις εκπομπές του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου τον επέλεξε στη θέση του Γεν.Γραμματέα Μεταφορών. Τον αποκατέστησε πολιτικά και οικονομικά ώστε να είναι έτοιμος στις επόμενες εκλογές να επανεκλεγεί (σε βάρος των λοιπών αφελών υποψηφίων !!!)
Βλέπετε στο ΠΑΣΟΚ υπάρχει «αξιοκρατία, δεοντολογία, αρχές και κανόνες» και όχι ημέτεροι, κολλητοί, νεποτισμός και σημαδεμένη τράπουλα.
Υπήρχε όμως το πρόβλημα της «αποκατάστασης» και του Χρήστου Κουτράκη, υπαλλήλου του γραφείου του («επιστημονικού συνεργάτη»αμειβόμενου από τη Βουλή), που με τη μη εκλογή του Χ.Τσιόκα έμεινε και πάλι άνεργος.
Ομολογουμένως είναι δύσκολο να βρει δουλειά ένας 56άχρονος άνεργος χημικός που έχει στο βιογραφικό του πολλές απολύσεις και τα τελευταία χρόνια είχε βρεί στοργή σε πολιτικό γραφείο βουλευτή σαν υπάλληλος γραφείου.
Έτσι τοποθετήθηκε αμέσως μετά τις εκλογές, το Νοέμβριο, με απόφαση του Πρωτοδικείου (πρόταση του αρμόδιου Υπουργείου) Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΥΑΘ !!! Τη γνωστοποίηση της τοποθέτησής του ακολούθησε σάλος στον πολιτικό μικρόκοσμο της Θεσσαλονίκης. Αναδείχθηκε η ανυπαρξία τυπικών και κύρια ουσιαστικών προσόντων του Χ.Κουρτάκη αλλά και κάποιες πληροφορίες για αποκλείνουσες κοινωνικές συμπεριφορές, που οδήγησαν στην αντικατάστασή του μετά από ένα μήνα από τον καθηγητή Νίκο Παπαδάκη, και τον υποβιβασμό του σε απλό μέλος του Δ.Σ. της ΕΥΑΘ.
Φαίνεται όμως ότι το ζητούμενο δεν ήταν απλά η εξασφάλιση κάποιου εισοδήματος για τον άνεργο πρώην συνεργάτη του Χάρη Τσιόκα. Έπρεπε να πάρει μια θέση ευθύνης με πολιτική επιρροή για να συμβάλει στην αύξηση του εκλογικού πελατολογίου του προστάτη του. Είναι γνωστό σε όλους ότι στο χώρο των Λαϊκών Αγορών υπάρχουν ζητήματα (διάθεση νέων αδειών πωλητών και παραγωγών, τοποθέτηση πωλητών σε προνομιούχες λαϊκές αγορές και σε προνομιούχες θέσεις κλπ) που η διαχείρισή τους μπορεί να επιφέρει πολιτικά οφέλη και όχι μόνο, ανάλογα βέβαια με το ήθος των διοικούντων.
Μπράβο στο Μέγαρο Μαξίμου που μετά από 6 μήνες επεξεργασίας των βιογραφικών «επέλεξε» τον αρεστό του πλέον αμφιλεγόμενου πολιτικού προσώπου της Θεσσαλονίκης, με τη μεγαλύτερη αρνητική δημοσιότητα, αλλά από ότι φαίνεται ικανότατου στον προσεταιρισμό των ουσιαστικών κέντρων εξουσίας στο περιβάλλον του Πρωθυπουργού.
Οι περιστάσεις είναι δύσκολες και κάποιοι πρέπει καταλάβουν ότι λογικές και συμπεριφορές «κατακτητών» ή «νικητών και ηττημένων» έχουν κοντά πόδια, δεν βοηθούν στην ενότητα, συσσωρεύουν οργή και αγανάκτηση που με την πρώτη ευκαιρία θα εκδηλωθεί με δυσάρεστες εξελίξεις.
Γ.Λ.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη