21 Μαΐ 2010

Αθάνατος !


Στις 23 Μαΐου 2006 το Τουρκικό F-16C Block50 (#93-0684) με χειριστή τον Υποσμηναγό Halil Ibrahim Ozdemir εκτελώντας βίαιους ελιγμούς συγκρούστηκε με Ελληνικό F-16C Block52+ (#514) νοτίως της Καρπάθου, οδηγώντας στο θάνατο τον...
Σμηναγό (Ι) Κωνσταντίνο Ηλιάκη.
Στον ακήρυκτο πόλεμο που διεξάγεται συνεχώς εδώ και τρεις δεκαετίες στους ουρανούς του Αιγαίου, η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία έχει κρατήσει ψηλά την Ελληνική σημαία παρά το γεγονός, ότι ο φόρος αίματος υπήρξε βαρύς.
Η τελευταία απώλεια ήταν αυτή του Σμηναγού (Ι) Κωνσταντίνου Ηλιάκη. Σήμερα την ημέρα της γιορτής του και τέσσερα χρόνια μετά την θυσία του θα πρέπει όλοι μας να αναλογιστούμε την κατρακύλα της χώρας και να ζητήσουμε συγνώμη από την οικογένεια του Αξιωματικού αυτού.
Φαίνεται δυστυχώς, ότι οι θυσίες δεν είχαν αντίκρισμα, καθώς η πολιτική ηγεσία της χώρας μας (τόσο η παρούσα όσο και οι προηγούμενες) έχει ανοίξει διάπλατα τον δρόμο υλοποίησης των διεκδικήσεων των Τούρκων στο Αιγαίο και στην Θράκη. Τα αποτελέσματα και κυρίως το ύφος της ομιλίας του Ερντογκάν κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Αθήνα δεν αφήνουν περιθώρια αισιοδοξίας.
Η πτώση του ηθικού στο Στράτευμα είναι πλέον ορατή δια γυμνού οφθαλμού και δεν χρειάζεται να είσαι «ειδικός του χώρου» για να το καταλάβεις. Επισημαίνεται ότι η κατάρρευση του στρατεύματος και η απαξίωση της δύναμης αποτροπής της χώρας θα έχει μοιραία ολέθρια αποτελέσματα για όλους μας...
Ελπίζω να μην επαληθευτούμε για ακόμα μια φορά μέσα από τούτο δω τον ιστοτόπο.
Ο Πληροφοριοδότης
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη