17 Μαΐ 2010

Τον σεβασμό φίλε δημοσιογράφε, τον κατακτάς μόνος σου

Όπως ξέρεις φίλε αναγνώστη, τα περισσότερα ιστολόγια δημιουργήθηκαν, από την ανάγκη των συντελεστών τους, να εκφράσουν την αντίδρασή τους στη φθηνή κατευθυνόμενη ενημέρωση. Στη δημοσιογραφία των ψεύτικων /κατασκευασμένων ειδήσεων, που υποτιμούν τη νοημοσύνη του αναγνωστη, καθώς υπηρετούν ξεκάθαρα σκοπιμότητες κι όχι την ιερή υποχρέωση του δημοσιογράφου να ενημερώνει αντικειμενικά τον αναγνώστη /τηλεθεατή.

Ένα πρόσφατο παράδειγμα:


σήμερα, στη Θεσσαλονίκη κυκλοφόρησε η αστεία είδηση της ....παραίτησης του δημάρχου Παπαγεωργόπουλου.


Ως πολίτη, δεν με ενδιαφέρει η πολιτική μοίρα του Παπαγεωργόπουλου. Να δεχθώ ότι είναι ο χειρότερος δήμαρχος του κόσμου; Να το δεχθώ.


Δέχομαι επίσης, κάθε κριτική, κάθε χαρακτηρισμό, κάθε "αποδόμηση".

Αλλά η "είδηση" "παραιτέιται ο Παπαγεωργόπουλος, ενώ φυσικά δεν εξέφρασε καμία τέτοια πρόθεση, είναι ακριβώς αυτό που σιχαίνεται κάθε άθρωπος, που έχει στοιχειώδη αυτοσεβασμό.

Είναι ολοφάνερη προσπάθεια να δημιουργήσει συνθήκες αυτοεκπληρούμενης προφητείας, δεν έχει καμιά σχέση με την πραγματικότητα, δεν ειναι είδηση, είναι ευχή
και δεν είναι δημοσιογραφία !


Και άσχετα αν κανείς εκτιμά τον Παπαγεωργόπουλο (δικαίωμά του και να τον γουστάρει και να μην τον γουστάρει), η απάντηση του στην "είδηση", είναι χαρακτηριστική:


Διαψεύδει τη φημολογία περί παραίτησή του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη. Μου φτιάξατε το κέφι, ήταν η φράση που χρησιμοποίησε. Μάλιστα έδωσε ραντεβού για την αλλαγή του χρόνου της 31η Δεκεμβρίου στην πλατεία Αριστοτέλους. Είναι καταπληκτικό αυτό που συμβαίνει στη Θεσσαλονίκη σχολίασε...Αντί να ασχολείστε με την παράταξη του ΠΑΣΟΚ που δεν έχει υποψήφιο, ασχολείστε με την παράταξη που έχει και δήμαρχο και υποψήφιο είπε. Αναφορικά με τα όσα γράφονται για την παραίτησή του σε σχέση με τις εξελίξεις στο σκάνδαλο της υπεξαίρεσης τόνισε:' Η διοίκηση συνέλαβε τον Σαξώνη . Η διοίκηση τον οδήγησε στη δικαιοσύνη, η διοίκηση ζήτησε την επιτάχυνση της διερεύνησης της υπόθεσης".


ε, λοιπόν φίλε δημοσιογράφε, δεν θέλω σαν πολίτης και αναγνώστης, τέτοια δημοσιογραφία.

Σε καθιστά αξιολύπητο κομματόσκυλο στα μάτια μου και το αντιλαμβάνεσαι πολύ καλά.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη