26 Μαΐ 2010

Μάκης Γιομπαζολιάς: Αυτός είμαι !

Μια φορά θα το κάνω και δεν θα το ξανακάνω. Επειδή κάποια καλόπαιδα του διαδικτύου, είτε γιατί δεν ξέρουν είτε γιατί τους αρέσει να κακολογούν και μάλιστα ανώνυμα, γράφουν διάφορες αρλούμπες για μένα.
Να μιλήσω λοιπόν για μένα. Για μια και τελευταία φορά. Όχι για να απολογηθώ, δεν έχω τέτοια ανάγκη. Αλλά για να μην επικαλούνται οι κακολογούντες, ότι δεν ήξεραν...
ΛΟΙΠΟΝ:

Ο Μάκης Γιομπαζολιάς γεννήθηκε στο Περιστέρι Αττικής, πέμπτο παιδί μιας προσφυγικής οικογένειας. Με πατέρα μανάβη, αριστερό της ΕΔΑ, χώρο στον οποίο γαλουχήθηκε όλη η οικογένεια.
Από το νυχτερινό Γυμνάσιο στο μεροκάματο, διάλεξε την δημοσιογραφία, από την Νομική που σπούδασε εργαζόμενος. Και βρέθηκε μεταπολιτευτικά να εργάζεται στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ, πρώτη πρωϊνή βάρδια και στην "Ελευθεροτυπία" ως συντάκτης ύλης.
Εντάχθηκε στο ΠΑΣΟΚ αμέσως μετά την Μεταπολίτευση.
Όταν το ΠΑΣΟΚ ανέβηκε στην εξουσία, τον βρήκε - και δεν τον διόρισε- στην ΕΡΤ, ενώ στην "Ελευθεροτυπία" έκανε νεολαιίστικο, σπουδαστικό και πολιτικό ρεπορτάζ.
Ανέλαβε στην ΕΡΤ προϊστάμενος των τηλεοπτικών ενημερωτικών εκπομπών, από τις οποίες παρουσίαζε μία, με τίτλο "Με Ανοιχτά Χαρτιά", την πρώτη απ΄ ευθείας μεταδιδόμενη εκπομπή πολιτικού και κοινωνικού διαλόγου στην ελληνική τηλεόραση. Μετακινήθηκε σε υποδεέστερες θέσεις, στη διάρκεια διακυβέρνησης της χώρας από τη ΝΔ του κ. Μητσοτάκη και το ΠΑΣΟΚ του κ. Σημίτη. Έτσι εργάσθηκε μέχρι την συνταξιοδότησή του, ενώ παράλληλα στην "Ελευθεροτυπία" είχε εξελιχθεί μέχρι την θέση του αρχισυντάκτη της "Κυριακάτικης Ε".
Σε ολόκληρη την πολυετή καριέρα του στην ΕΡΤ, αμοιβόταν πάντοτε με τα προβλεπόμενα από τις συλλογικές συμβάσεις της ΕΣΗΕΑ, χωρίς ποτέ να πάρει έστω και μια δραχμή ή ευρώ είτε με μπόνους, είτε με υπερωρίες, είτε με άλλη πρόσθετη αμοιβή.
Στην πολιτική, δραστηριοποιήθηκε πάντα, μέχρι και σήμερα, στον χώρο του ΠΑΣΟΚ, με κριτική στάση στα θέματα που έτσι έκρινε. Κάτι που εκφράσθηκε και στην έντυπη αρθρογραφία του και στις τηλεοπτικές του εμφανίσεις. Αλλά και με την ενεργό συμμετοχή του, εδώ και αρκετά χρόνια, στο εσωκομματικό ρεύμα "Έλληνες Σοσιαλιστές", που δραστηριοποιείται στην αριστερή πτέρυγα του κόμματος.
Εκλέχθηκε Δημοτικός Σύμβουλος Αθηναίων, με τους συνδυασμούς του Γιάννη Δημαρά και τώρα του Κώστα Σκανδαλίδη. Και ήταν υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην Α΄Περιφέρεια Αθήνας
Παράλληλα ασχολείται, ως σύμβουλος διοίκησης, με αρμοδιότητες γενικού διευθυντή, στον τηλεοπτικό σταθμό "Extrachannel-3"
Οι απόψεις του Μάκη Γιομπαζολιά, για τα πολιτικά, κοινωνικά και δημοτικά ζητήματα, διατυπώνονται ανοιχτά και επώνυμα, τόσο με τις τηλεοπτικές του εμφανίσεις στο "Αποκαλυπτικό Δελτίο" του καναλιού όσο και σε αυτήν εδώ την προσωπική του ιντερνετική σελίδα.
Για αυτήν την πορεία ζωής, εργασίας, πολιτικής στάσης και για αυτές τις απόψεις του, η κριτική είναι καλοδεχούμενη. Οι αοριστίες και οι αρλούμπες εκφράζουν εκείνους που τις χρησιμοποιούν.
Γιατί στην Δημοκρατία είμαστε όλοι ίσοι, αλλά δεν είμαστε όλοι ίδιοι.
Τελεία και παύλα.

www.giobazolias.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη