21 Μαΐ 2010

Τα blogs κύριοι γράφουν ιστορία

του Γιάννη Παπαϊωάννου
Εκείνο που το πολιτικό σύστημα και ο κος Πεταλωτής δεν έχει αντιληφτεί δεν είναι απλά η δύναμη των blog ή επιρροή τους, η συκοφαντική τους δυνατότητα, η ανωνυμία και αλλά τέτοια ρηχά Διάβασα και δήθεν “έγκυρους” αναλυτές να αποκαλούν όλο τον χώρο κιμαδομηχανή. Πολύ ενδιαφέρον ως κοινωνιολογική προσέγγιση, καλή ίσως για να...

αναγνωστεί μεταξύ κυρίων του Βαθέως ελληνικού κατεστημένου κατά το απογευματινό τους Τσάι. Όμως ταυτόχρονα μια ανάλυση που δείχνει απλά ΠΑΝΙΚΟ.

Όλοι είδαμε πανικόβλητη την Άννα Διαμαντοπούλου στα κανάλια να προσπαθεί προκαλέσει αντισυσπείρωση του πολιτικού και Δημοσιογραφικού κόσμου εναντίων της «επιχείρησης αίμα στο κοινό» και των blogs. Όλοι μπορούμε να δούμε τον Πεταλωτή να ιδρωκοπεί για την ίδια προσπάθεια.

Την ίδια στιγμή παρατηρώ μια αγωνιώδη προσπάθεια πόλωσης και τοποθέτησης των πάντων σε ένα γνωστό ερμηνευτικό δίπολο ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ή κάτι σχετικό. Βάση της σχετική ερμηνείας όσοι βγάζουν άπλυτα στην φόρα είναι δεξιοί ενώ οι ΠΑΣΟΚΟΙ δεν τα βγάζουν. Δίπολο τόσο ξεπερασμένο όσο και ο ψυχρός πόλεμος.

Ως παρατηρητής λοιπόν απο έδω κάτω μπορω να πω προς τον πολιτικό κόσμο…:

Κύριοι το παιχνίδι έχει τελειώσει. Αυτή την στιγμή συντελείται μια διαρκής επανάσταση. Ένα κενό επικοινωνίας ανάμεσα στην Ηγεσία και στην βάση ή καλύτερα μια απόσταση ασφαλείας που θελήσατε να κρατήσεται απο έμας καλύπτεται από τα κάτω με χαοτικούς όρους.

Τα τελευταία χρονιά έγινε προσπάθεια να κρατηθεί το παιχνίδι εξουσίας ελεγχόμενο και μεταξύ συγγενών γνωστών και φίλων και φίλων. Φυτευτοί και δηλωσίες άνθρωποι ενός βαθέως κατεστημένου, νεποτισμός και οικογενειοκρατία, είχαν ως αποτέλεσμα να προωθηθούν στη εξουσία δήθεν πολιτικοί που βρίσκονταν στα pay role εταιρειών και ομίλων. Δυο τρεις οικογένειες σε συνεργασία με τα ΜΜΕ και ξένες δυνάμεις βρεθήκαν στο αφρό με τα τσιράκια τους. Κάτι απίθανους αλεξιπτωτιστές πολιτικά ανύπαρκτους με μόνο όπλο την υψηλή αστική καταγωγή και μόρφωση ήκάποιο επίθετο. Αυτό οδήγησε σε υποαντιπροσώπευση της Ελληνικής κοινωνίας. Πάρα πολλοί Έλληνες καθόλα αξιόλογα και επιτυχημένα άτομα δεν έλαβαν ποτέ μια ευκαιρία να προσφέρουν στην πατρίδα τους Δεν μπήκαν σε καμιά λίστα κανενός αρχηγού ή δεν ήθελαν να χρηματοδοτηθούν από επιχειρηματίες.

Όταν το πρόβλημα της Υποαντιπροσώπευσης της κοινωνίας έγινε αντιληπτό επιχειρήθηκε η ανασύσταση των ενοποιητικών συμβόλων του παρελθόντος. Πρόεκυψαν οι πορφυρογέννητοι Καραμανλής και ο Παπανδρέου και η υποαντιπροσώπευση έγινε κενό ηγεσίας. Ένα κενό ηγεσίας πρόσφορο και γόνιμο έδαφος για να φυτρώσουν σκάνδαλα Ομολόγα Βατοπέδι Ζήμενς και άλλα. Για να γίνει μια γενικευμένη επιδρομή στο δημόσιο πλούτο. Το κενό ηγεσίας που γιγάντωσε την διαφθορά. Δυο τρεις ομάδες πρόσωπων – αυλές γύρω από πρίγκιπες κλεισμένους σε πύργους και ξενομορφωμένους, σε συνεργασία με τα ΜΜΕ και ξένες δυνάμεις χρεοκοπούσαν την χωρά μας

Το παιχνίδι αυτό τελείωσε. Η υπο-αντιπροσώπευση της κοινωνίας οδήγησε στην γιγάντωση των blogs. Φωνές από τα κάτω που δρουν και επηρεάζουν. Πίσω από τα blogs είναι εξοργισμένοι Έλληνες πολίτες χωρίς δυνατότητα φωνής ή πολίτες οι όποιοι αισθάνονται απειλούμενοι εάν μιλήσουν επωνύμως. Πολιτες που διασκεδάζουν και μεταφέρουν εδώ τα όσα λένε μεταξύ τους. Και ξέρεται κάτι… αυτό φυσιολογικά δεν θα έπρεπε να ενοχλεί κανέναν.

‘Όμως ενοχλεί όσους στηρίζουν τα πάντα στην εικόνα και στους image makers. Όσους τελικά βρίσκονται ακόμη στα 90ς. Τ α blogs σήμερα κάνουν πολιτική σύγχρονης Αθηναϊκής δημοκρατίας. Μια λαϊκή εξέγερση στην πληροφόρηση. Ο κάθε πολίτης πλέον μεταδίδει πληροφορίες όπως γουστάρει και όλοι μαζί γινόμαστε ο λίβας που καίει τα σπαρτά.

Και είναι δικαίωμα μας.

Όμως ακόμη και μέσα σε αυτό το χάος υπάρχει ροη και υπάρχουν αιτήματα. Η αλήθεια, η ειλικρίνεια, η καθαρή ματιά, το όραμα, η επικοινωνία. το αυθεντικό το άξιο…. και το κυρίαρχο αίτημα να είναι η Αλλαγή. Πάντα επίκαρο καθώς αλλάζουν οι γενιές. Μια ασαφής αλλαγή προς κάτι άλλο σαφώς καλύτερο -αν όχι για σήμερα- σαφώς καλύτερο από την επόμενη φάση της κοινωνική κρίσης.

Η κοινωνική κρίση δουλεύει για το blogging και αναδεικνύει μορφές και σύμβολα μιας επόμενης γενιάς. Οι πολίτες έχουν εξουσία και μπορούν οι ίδιοι να παίξουν αυτούς τους ρόλους. Μπορείτε γαι παράδειγμα να αφηγηθείτε την Ιστορία της δεκαετίας που διανύσαμε και ίσως τη επόμενης χωρίς να αναφέρεται το troktiko το press, το φίμωτρο ή το taxalia; Χλωμό…. έως «νεκρό» θα έλεγα.

Κύριοι Κανένα σύστημα κανένας πόλεμος δεν κερδήθηκε ποτέ χωρίς την πληροφορία και η πληροφορία έχει χαθεί από το Βαθύ ελληνικό κατεστημένο.

Σήμερα γίνεται ένας ψυχολογικός πόλεμος που θα επεκταθεί. Τα blogs είναι μια εξοργισμένη αρκούδα που επιτίθεται επί δικαίων και αδίκων. Και δεν μπορείτε να κάνετε απολύτως τίποτα. Όσο σκεπάζεται το καπάκι, όσο πιέζετε τα πράγματα τόσο η κατάσταση θα τείνει προς έκρηξη. Τα blogs ξέρουν ότι με δυο τρία Μπανεράκια βγάζουν το κόσμο στους δρόμους, καίνε την βουλή, κρεμάνε ένοχους πολιτικούς Δημοσιογράφους τραπεζίτες ή Καπιτάλες Μιντιάδες. Εάν θέλουν οδηγούν όποιον θέλουν στο εκτελεστικό ή στην απαξίωση. Έτσι απλά είναι τα πράγματα και όμως κρατιούνται. Και εάν κάποιοι επιχειρούν σήμερα την απαξίωση του χώρου είναι γιατί απλά δεν αντιλαμβάνονται τι έχει συμβεί. Όμως ο χρόνος δουλεύει εναντίων τους και τελικά εξοργίζουν καθώς κοιτούν πίσω απο χτιστούς σεκιουριτάδες.

Δεν έπρεπε να φτάσουμε έως εδώ άλλα δεν φταίνε τα blogs που φτάσαμε. Φταίτε εσείς.

Κύριοι. Οι γενιές αλλάζουν. Τα σημερινά κόμματα με εξαίρεση το ΚΚΕ προχωρούν ήδη προς την διάλυση τους. Σειρά αμορφοποίητων κόμματων είναι στην είσοδο και χτυπούν την πόρτα. Μια νέα γενιά ανθρώπων έρχεται. Μια γενιά που όχι απλά θα σεβαστεί τον χώρο του blogging και δεν θα το θεωρήσει «εκτροφείο παπαγάλων» αλλά θα αποδώσουν τιμή στους bloggers που άλλαξαν τον κόσμο. Μια νέα γενιά πολιτικών που θα κάνει την δουλειά των bloggers περιττή καθώς θα καλύπτει όλα τα κενά ηγεσίας, πληροφόρησης, πολιτικής και έρματος στην κοινωνία. Τότε το Blogging θα σβήσει, θα πάρει όσα διεκδικεί και μεταφερθεί αλλού για να ρίξει και άλλες χούντες.

Μην ξεχνάτε ότι όλα είναι πολιτική και ότι την εποχή την θρέφει η ανικανότητα σας.

Αυτοδιαλυθείτε λοιπόν και ανοίξτε τις πόρτες παντού. Αφήστε πίσω σας τις ιδεολογίες μας και τα σύμβολα μας. Αφήστε πίσω την χώρα μας και εξαφανιστείτε από το προσκήνιο. Για το καλό όλων μας.
Πηγή
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη