17 Ιουν 2010

Νέα σύγχυση με τους ημιυπαίθριους!

Από υπουργείο σε υπουργείο το μπαλάκι τής φορολόγησής τους!

Στο υπουργείο Οικονομικών «πετάει» το μπαλάκι για τη φορολόγηση των ημιυπαίθριων χώρων το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ). Ειδικότερα, στη δεύτερη διευκρινιστική εγκύκλιο που εξέδωσε χθες, απαντώντας σε ερωτήματα πολεοδομικών υπηρεσιών και πολιτών, το ΥΠΕΚΑ αναφέρει ότι «τα θέματα φορολόγησης των χώρων που εμπίπτουν στη ρύθμιση του Ν. 3843/10 είναι αποκλειστικής αρμοδιότητας του υπουργείου Οικονομικών».
Στο ίδιο ασαφές πνεύμα κινούνται και οι άλλες... διευκρινίσεις. Οσον αφορά τα στοιχεία που θα περιλαμβάνονται στην τεχνική έκθεση του μηχανικού για τους χώρους που θα υπαχθούν στη ρύθμιση, αυτά αναφέρει ότι θα στηρίζονται στα σχέδια της σχετικής οικοδομικής άδειας. Μάλιστα, όπως επισημαίνεται, τα παραστατικά και τα στοιχεία που θα δηλώνει ο ιδιοκτήτης στην υπεύθυνη δήλωση δεν θα ελέγχονται και για την εγκυρότητά τους την ευθύνη θα φέρει πλήρως ο ίδιος.

Επίσης, ο ιδιοκτήτης θα φέρει την ευθύνη και για τη στατική επάρκεια των χώρων των οποίων η χρήση έχει μετατραπεί. Στους χώρους αυτούς, όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο, περιλαμβάνονται πατάρια, σοφίτες, καθώς και χώροι εντός του όγκου της πιλοτής, του φωταγωγού ή άλλου ανοιχτού χώρου που προσμετρείται στην κάλυψη.

Σχετικά με τις αμοιβές των μηχανικών του ΤΕΕ για όλες τις υπηρεσίες που τυχόν θα απαιτηθούν η αμοιβή θα υπολογίζεται αναλόγως του χρόνου απασχόλησης. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι η ημερήσια αποζημίωση για μηχανικό (έως 10ετούς εμπειρίας) θα είναι 232 ευρώ.

Πηγή: http://www.tovima.grpid=2&ct=1&artId=338077&dt=17/06/2010#ixzz0r5eFFKhf
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη