16 Ιουν 2010

Μην τολμήσετε να κλείσετε το ΙΕΚ Αριδαίας!


Μάθαμε σήμερα από σπουδαστές, ότι συζητιέται το κλείσιμο του ΙΕΚ Αριδαίας, ενός ΙΕΚ κόσμημα στην περιοχή, μοχλός ανάπτυξης και διατήρησης νέων σε μια παραμεθόρια εσχατιά.

Το έργο του ΙΕΚ είναι γνωστό, προσφέρει ειδικότητες που χρειάζονται στην Πέλλα, όπως Ειδικός Λουτροθεραπείας, Φυσικοθεραπευτής σε ιαματικά λουτρά, ειδικός δασικής προστασίας κ.λ.π. Και ενώ ανώτατοι κρατικοί λειτουργοί μας διαβεβαίωναν ότι θα ενταχθούν κι άλλες ειδικότητες, τώρα μαθαίνουμε ότι ...σχεδιάζουν το κλείσιμο του ΙΕΚ.

Κοιτάξτε κυρία Διαμαντοπούλου:

Στην περιοχή της Αριδαίας, έρχονται κάθε χρόνο εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες για τα λουτρά και τις φυσικές ομορφιές της περιοχής. Όλοι αυτοί κονούν μια τεράστια αγορά και δημιουργούν τζίρο, ο οποίος αποδίδει φόρους. Τους φόρους (από βενζινάδικα, καφετέριες, ξενοδοχεία, εστιατόρια κλπ) τους παίρνετε. Ε, να ανταποδίδετε στην τοπική κοινωνία και κάτι ως κράτος. Ακόμη και "στενά" να είναι τα οικονομικά, οφείλετε να κρατήσετε ένα δημόσιο ΙΕΚ - οξυγόνο.
Πέραν της πικρίας που δημιουργεί και μόνον η σκέψη και η πρόθεση για μια τέτοια ενέργεια, θεωρούμε ότι, το πιο παραμεθόριο τμήμα του νομού Πέλλας, αποκόπτεται από τις όποιες εκπαιδευτικές ευκαιρίες διαθέτει έως σήμερα και καταδικάζεται στην υποχρεωτική μετανάστευση της τοπικής νεολαίας, ιδιαίτερα σε μια εποχή που οι συνθήκες είναι δύσκολες όσο ποτέ.

Οι βουλευτές της περιοχής τι λένε;
taxalia, 16-6-2010
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη