10 Ιουλ 2010

Αντιδρούν οι κυνηγοί στο νέο νομοσχέδιο

Η Πανελλήνια Ένωση Βιοτεχνών & Επαγγελματιών Κυνηγετικών Ειδών, θεωρεί αντικυνηγετκό το νέο νομοσχέδιο και γράφει στην κ.Μπριμπίλη:

Θέμα: Θέσεις ΠΕΒΕΚΕ επί του υπό διαβούλευση σχεδίου νόμου του ΥΠΕΚΑ με θέμα "Προστασία της βιοποικιλότητας".

Αξιότιμη κυρία Υπουργέ,

Ο κλάδος των Επιχειρήσεων Ειδών Κυνηγίου έρχεται αντιμέτωπος και εκπλήσσεται που για ακόμα μια φορά, με το νέο υπό διαβούλευση προτεινόμενο νομοσχέδιο για την προστασία της φύσης, δαιμονοποιείται η νόμιμη και οργανωμένη θήρα.
Πρόκειται για ένα νέο αντικυνηγετικό και οπλόφοβο νομοσχέδιο με το οποίο δεν λύνεται κανένα πραγματικό πρόβλημα της βιοποικιλότητας. Αφού νομοθετική θωράκιση υπάρχει με τους εξής παρακάτω νόμους:
Α) Ν.2204/94 (ΦΕΚ 59/Α/15-4-94) Κύρωση Σύμβασης για τη βιολογική ποικιλότητα.
Β) Ν.1650/86 (ΦΕΚ 160/Α/16-10-86) Για την προστασία του περιβάλλοντος.
Με το υπό διαβούλευση νομοσχέδιο δεν εισάγεται καμία νεότερη λύση για το πρόβλημα της βιοποικιλότητας ενώ είναι γνωστό ότι όλα τα θηραματικά είδη βρίσκονται σε ικανοποιητική κατάσταση διατήρησης του είδους, διαφορετικά δεν θα ήταν θηρεύσιμα.
Το Σχέδιο Νόμου αποτελείται από ένα κείμενο γεμάτο αοριστολογίες με συχνές επαναλήψεις που σε καμία περίπτωση δεν προσεγγίζει το ζήτημα της βιοποικιλότητας σε νομική βάση.
Με το υπό διαβούλευση σχέδιο δεν αναφέρονται, σε κανένα του άρθρο, οι ουσιαστικές αιτίες που προκαλούν την απώλεια της βιοποικιλότητας. Δεν προτείνεται τίποτε συγκεκριμένο που να συνδέεται με την παγκόσμια προσπάθεια αποφυγής της μείωσης της βιοποικιλότητας.
Παραδόξως όμως διατυπώνεται ο περιορισμός ή η απαγόρευση της νόμιμης και οργανωμένης θήρας, χωρίς η θήρα να συνδέεται με κανένα τρόπο με το προς προστασία αντικείμενο.
Μια τέτοια έκθεση ιδεών και ένα τέτοιο θεωρητικό κείμενο, όπως αυτό το νομοσχέδιο, καθιστά αδύνατη την εφαρμογή στην πράξη και δίνει έδαφος για άπειρες ερμηνείες και νομικές εμπλοκές.
Ποιός είναι επομένως ο λόγος για εξαγγελίες περιορισμού ή απαγόρευσης της θήρας εκτός από την στείρα αντικυνηγετική θέση συναισθηματικής καθαρά φύσης;
Ελπίζουμε ότι μετά από προσεκτική ανάγνωση των προτάσεων των ειδικών επιστημόνων της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος αλλά και των ειδικών όλου του κόσμου, εσείς να καταφέρετε με τις αποφάσεις σας να αντιστρέψετε το κλίμα εντυπώσεων που επικρατεί, και να αφήσετε ουσιαστικό έργο σε ό,τι αφορά στην προστασία της βιοποικιλότητας από όσα πραγματικά προβλήματα την απειλούν.


Με τιμή
Το Δ.Σ. της ΠΕΒΕΚΕ

ΜΙΧΑΗΛ ΚΥΡΓΙΑΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΣ
ΠΕΤΡΟΣ ΜΑΥΡΟΥΛΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΛΚΑΝΤΖΑΚΟΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΝΑΥΠΛΙΩΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΤΑΜΙΑΣ
ΜΕΛΟΣ
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη