28 Ιουλ 2010

Μαθητές διαδήλωσαν στα σκαλιά του Βρετανικού Μουσείου


Πρωτοβουλία μαθητών από τη Σύρο, εμπνευσμένοι από την προσπάθεια «Bring them back» διαδηλώνουν στα σκαλιά του Βρετανικού Μουσείο για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα

Καθιστική διαμαρτυρία στην είσοδο του Βρετανικού Μουσείου πραγματοποίησαν δεκάδες Έλληνες μαθητές από τη Σύρο. Οι έφηβοι σήκωσαν στα χέρια τους το μήνυμα της επιστροφής των Γλυπτών στον Παρθενώνα και ανάρτησαν κάτω από τους πίνακες ένα ...αυτοσχέδιο ομαδικό πανό με τη διεύθυνση του http://www.bringthemback.org/ !
H πρωτότυπη ιδέα των μαθητών που πραγματοποίησαν εκπαιδευτική εκδρομή στη βρετανική πρωτεύουσα με το Κέντρο Ξένων Γλωσσών «Εκπαιδευτική Δυναμική» προστίθεται στο μεγάλο διαδραστικό ταξίδι του "Bring them Back" με τα μέλη του. Πέρα από τις ψήφους στη διεθνή ιστοσελίδα της εκστρατείας μάλιστα, μέρα με τη μέρα η καμπάνια κάνει την εμφάνισή της σε ολοένα και περισσότερες διευθύνσεις του διεθνούς ιστότοπου, ενώ το βίντεο στο youtube με τον κύριο Ελγινιάδη και τα περίφημα κατορθώματά του αποτελεί πηγή έμπνευσης για περαιτέρω δράσεις και πρωτοβουλίες σε περισσότερους από 519.398 επισκέπτες.
Τη σημερινή προσπάθεια των Συριανών μαθητών απαθανάτισαν με το φωτογραφικό τους φακό δεκάδες επισκέπτες του Βρετανικού Μουσείου, αλλά και δημοσιογράφοι από διεθνή μέσα στο Λονδίνο. Παράλληλα, με τη διεύθυνση του site μάλιστα, το γκρίζο της πόλης φωτίστηκε με τα χρώματα της γαλανόλευκης ελληνικής σημαίας και τα αισιόδοξα χαμόγελα της ελληνικής νεολαίας από το όμορφο Κυκλαδονήσι.
Σημαντικό να πέρνονται τόσο όμορφες πρωτοβουλίες από το τόσο νέους ανθρώπους , πραγματικά η προσπάθεια αυτή αποτέλεσε μια πολύ ομορφη έκπληξη.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη