10 Αυγ 2010

Οι πεινασμένοι ιθαγενείς και ο ανασχηματισμός..

Από πολύ καιρό τώρα τα ΜΜΕ παίζουν το παιχνίδι του ανασχηματισμού με την ανοχή, για να μην πούμε με την ενθάρρυνση από πλευράς κυβέρνησης, αφού δεν υπάρχει καμία σαφής διάψευση.
Όμως αναρωτιόμαστε, τι προβλήματα θα λύσει ένας ανασχηματισμός; Κανένα, απολύτως κανένα.  Το μνημόνιο είναι συγκεκριμένο. Οι δεσμεύσεις που έχει αναλάβει απέναντι στην Τρόϊκα η κυβέρνηση είναι δεδομένες. Άρα τι θα προσφέρει ένας ανασχηματισμός, εκτός από...
την υπουργοποίηση κάποιων άλλων βουλευτών; Τίποτε απολύτως.
Γιατί τότε τα κατεστημένα ΜΜΕ προβάλλουν συνεχώς το σενάριο του ανασχηματισμού από το πρωϊ μέχρι το βράδυ; 

Μα είναι απλό:
1) Πρώτος στόχος είναι οι πεινασμένοι ιθαγενείς. Η προσδοκία ενός ανασχηματισμού συνδέεται έντεχνα με κάτι καλύτερο. Φυτεύεται στο υποσυνείδητο του κόσμου ότι ο κ. Παπανδρέου με μια μαγική κίνηση θα βάλει σούπερμαν στην κυβέρνηση που θα λύσουν μαγικά τα προβλήματα.

2) Δεύτερος στόχος είναι οι εν ενεργεία υπουργοί οι οποίοι, κάτω από τη Δαμόκλειο σπάθη του ανασχηματισμού πιέζονται έμμεσα να εκτελούν χωρίς αντιρρήσεις και

3) Τρίτος στόχος είναι η κοινοβουλευτική ομάδα, δηλαδή η δεξαμενή μελλοντικών υπουργών. Θα πρέπει να κρατιέται ζωντανή η προσδοκία και των πιο "ταπεινών" βουλευτών ότι μπορεί το πρωθυπουργικό μάτι να τους δει και να τους υπουργοποιήσει. Έτσι παραμένουν πειθήνια όργανα της κομματικής ηγεσίας και ψηφίζουν ότι τους βάζουν να ψηφίζουν χωρίς αντιστάσεις. Εξάλλου υπάρχει και η διαγραφή και η καταστροφή της καριέρας του επαγγελματία πολιτικού. Μην το ξεχνάμε.


 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη