13 Αυγ 2010

Ανακοίνωση ΚΚΕ για το ρατσιστικό έγκλημα στην Αλβανία

Το ΚΚΕ τοποθετήθηκε για τη στυγνή δολοφονία Έλληνα ομογενή από 3 ρατσιστές Αλβανούς.
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, τρεις Αλβανοί από την Αυλώνα απαίτησαν από τον 37χρονο Έλληνα ομογενή να μη μιλάει ελληνικά στο μαγαζί του.
Καιρός να τοποθετηθούν και να καταδικάσουν τον Αλβανικό ρατσισμό και οι Έλληνες ακαδημαϊκοί της συμμαχίας των πρόθυμων, που μας τα χουν πρήξει, με το να ασχολούνται με τον ρατσισμό, όταν αυτό δυσφημεί την Ελλάδα. Αλλά κάποιοι από αυτούς, ηδονίζονται όταν ακούνε για "νεκρό Έλληνα". Τόσο καμένη είναι η φλάντζα του -μορφωμένου, λόγιου- μυαλού τους.

Το ΚΚΕ αναφέρει:

«Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να απαιτήσει από την αλβανική κυβέρνηση να προχωρήσει σε πλήρη διαλεύκανση των αιτιών του θανάτου του Αριστοτέλη Γκούμα και τιμωρία των ενόχων στο βαθμό που προκύπτει ενοχή τους».

Αυτό σημειώνει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ με αφορμή τη δολοφονία του ομογενούς στη Χειμάρρα της Αλβανίας.

Παράλληλα, ζητά από τον ελληνικό και τον αλβανικό λαό «να καταδικάσουν και να απομονώσουν εκείνους που ψάχνουν αιτίες και αφορμές για να καλλιεργήσουν το εθνικιστικό μίσος και εστίες έντασης γιατί υπηρετούν εχθρικά και για τους δυο λαούς σχέδια».
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη