14 Σεπ 2010

Η ψήφος κατά του μνημονίου θα διευκολύνει την κυβέρνηση.

Όσο και αν ακούγεται περίεργο η αποδοκιμασία των υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ στις αυτοδιοικητικές εκλογές θα κάνει καλό στην κυβέρνηση. 
Για σκεφτείτε το λίγο. 
Η ψήφος αποδοκιμασίας δεν θα ρίξει την κυβέρνηση αλλά θα στείλει ένα ηχηρό μήνυμα στην Τρόϊκα «ως εδώ και μη παρέκει». Ταυτόχρονα η ψήφος αποδοκιμασίας θα απαλλάξει ψυχολογικά την κυβέρνηση γιατί.....
θα μπορεί πλέον να συναλλάσσεται με την Τρόϊκα με άλλον αέρα και από κάποια θέση μεγαλύτερης ισχύος, επικαλούμενη την ισχυρή αντίδραση του λαού. Και στο παιχνίδι αυτό το ΠΑΣΟΚ είναι ικανότατο.

Καμία Τρόϊκα δεν μπορεί να εκβιάσει άμεσα ένα λαό, εκβιάζει αυτόν που μπορεί, δηλαδή την κυβέρνησή του. Δεν θα μπορεί λοιπόν να εκβιάζει μια κυβέρνηση όταν αυτή θα είναι αποδυναμωμένη. Αυτό το τρέμει η Τρόϊκα. Δεν το θέλει. Θέλει ισχυρή κυβέρνηση απέναντί της η οποία να ελέγχει εύκολα το λαό, για να μπορεί, μέσα από την κυβέρνηση να περνάει τις αποφάσεις της. Τρέμει την ιδέα της αδύναμης κυβέρνησης ή της ακυβερνησίας γιατί τότε δεν μπορεί να επιβάλει καμία απόφασή της.

Αν μη τι άλλο,  όλοι οι Έλληνες οφείλουμε να μην επιτρέψουμε να εκβιάζεται άλλο η κυβέρνηση της χώρας. Κανένα καλό δεν προμηνύει αυτός ο εκβιασμός. Αφού η ίδια η κυβέρνηση δεν το αντιλαμβάνεται αλλά θέλει να παραμένει γαντζωμένη στην εξουσία αν και ευτελισμένη, εκτελώντας απλά εντολές ξένων συμφερόντων, θα πρέπει εμείς να την απαλλάξουμε τουλάχιστον από το ψυχολογικό της βάρος, αποδοκιμάζοντας στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές στην ουσία την ίδια την Τρόϊκα.

Αυτή θα είναι η πρώτη ισχυρή αντίδραση του λαού στην Τρόϊκα και σε όσους ποντάρουν στην ανοχή και στην απάθειά μας.
Ας δούμε και αυτή την πλευρά του ζητήματος.


 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη