6 Σεπ 2010

Παναγιώτης Δημητράς: Αν δεν πιεστεί η Ελλάδα...

Συνέντευξη του εκπροσώπου του "Παρατηρητηρίου του Ελσίνκι" Παναγιώτη Δημητρά, φιλοξενεί η εφημερίδα Dnevnik της FYROM.
Στη συνέντευξή του ο κ.Δημητράς, αναφέρει ότι "αν δεν πιεστεί η Ελλάδα, με καταδικαστική απόφαση από τα διεθνή δικαστήρια, δεν θα προχωρήσει στην επιστροφή των περιουσιών των "εθνικά μακεδόνων", που έφυγαν την...

περίοδο του εμφυλίου από την Ελλάδα".
"Η Ελλάδα αρνήθηκε να εφαρμόσει αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που ζητούν την αναγνώριση δικαιωμάτων στην "τουρκική" και "μακεδονική" μειονότητα", συνεχίζει ο κ.Δημητράς, που αναφέρεται στη συνέχεια στην έκθεση της Gay McDougall και σε λοιπά γνωστά ζητήματα.
Όλη η συνέντευξη διακατέχεται από την έντονη επιθυμία του κ.Δημητρά, να δεί την Ελλάδα να καταδικάζεται παντί τρόπο και να επιστρέφει περιουσίες και φυσικά αποκρύπτει τη μεγάλη αλήθεια (όπως πάντα), οδηγώντας τη συζήτηση σε λάθος συμπεράσματα:
-ότι η Ελλάδα, παρέχει σε όλες τις μειονότητες και κοινότητες απολύτως ίσα δικαιώματα και ότι όλη η συζήτηση είναι ως μη γενόμενη, για τον απλούστατο λόγο, ότι δεν υπάρχει "μακεδονική μειονότητα" στη Μακεδονία.
Αν ο κ.Δημητράς και οι συν αυτώ κατανοούσαν αυτό το εξαιρετικά απλό πράγμα, θα είχαν λυθεί όλα τα προβλήματα.
Κανείς δεν είπε ότι δεν υπάρχουν μειονότητες στην Ελλάδα και κάθε συζήτηση για τα δικαιώματά τους είναι επιθυμητή και καλοδεχούμενη.
Αλλά, δεν υπάρχει "μακεδονική μειονότητα" στην Ελλάδα, δεν υπήρξε ποτέ, και δεν θα υπάρξει ποτέ. Ούτε υπήρξε ποτέ "μακεδονικό έθνος", ούτε "εθνικά μακεδόνες" πολίτες. Υπάρχουν πολίτες της Ελλάδας, που αισθάνονται Σλάβοι (δικαίωμά τους), αλλά δεν μπορούν να κλέβουν το όνομά μας για να αυτοπροσδιοριστούν. Μπορούν να διαλέξουν μία από τις υπόλοιπες 9 δισεκατομμύρια λέξεις, που διαθέτουν τα λεξικά του πλανήτη. Είναι τόσο απλό !
Αν ξεκινά κάποιος τη συζήτηση, χωρίς να λαμβάνει υπόψη του το παραπάνω αξίωμα, απλά δεν υπάρχει συζήτηση. Τόσο απλά.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη