9 Σεπ 2010

"Διάδωσέ το για να δεις την εικόνα" στο FACEBOOK

Σταματήστε να πέφτετε θύματα αυτής της βλακείας. Οι εικόνες δεν έχουν καμιά σχέση με αυτό που λέει το μήνυμα για να τσιμπήσετε. Είναι διαφημιστικό τρικ.


Δείτε αναλυτικά:

Ναι, όπως παρατηρήσατε στον τίτλο πρόκειται για κάτι χαζές εικόνες – διαφημίσεις, πραγματικά δεν ξέρω πώς ακριβώς να τις αποκαλέσω.

Για να γίνω πιο συγκεκριμένος, σας παραθέτω τα εξής παραδείγματα:


Υπάρχουν και άλλου τέτοιου είδους διαφημίσεις με διαφορετικό τίτλο. Ο αριθμός τους; N-1, όπως λένε οι μαθηματικοί.

Θα μου πείτε που είναι το κακό σε αυτό; Διαφήμιση είναι, έτσι και αλλιώς υπάρχουν παντού διαφημίσεις από το δρόμο μεχρι την τηλεόραση.

Η απάντησή μου είναι ότι: ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ! Αφού αυτοί οι επιτήδειοι σας εκμεταλλεύονται κερδίζοντας λεφτά και αποκαλύπτοντάς σας μια άχρηστη φωτογραφία (Μερικές φορές δεν την αποκαλύπτουν καν).

Κάποιος θα με ρωτήσει: Μα καλά πως κερδίζουν λεφτά;

Θα σας εξηγήσω πώς και επίσης θα σας αποκαλύψω τον τρόπο με τον οποίο μπορείτε να δείτε τη φωτογραφία (αν σας τρώει η περιέργεια) χωρίς να πάρουν ούτε ένα Cent!

Πριν από όλα αυτά, ας επισκεφτούμε ένα τετοιο site. Διαλέγω ένα τυχαίο που δεν θα αποκαλύψω ποιο είναι, αλλά ο τίτλος του άρθρου που περιέχει είναι:



Ναι καλά βλέπετε, ο δημιουργός του συγκεκριμένου site μας ενημερώνει ότι κάπου στον κόσμο βρέθηκε ένα Πόκεμον. Πραγματικά αυτό είναι γελοίο…

Δώστε προσοχή στις διαφημίσεις που βρίσκονται πάνω από τη φωτογραφία του... Ποκεμον.

Συνεχίζοντας στην ίδια σελίδα βλέπουμε πιο κάτω:


Ωραία, εδώ βλέπουμε ο δημιουργός να μας παροτρύνει να κάνουμε Like, Share και οτιδήποτε για να διαδώσουμε τη συγκεκριμένη σελίδα και πιο κάτω να λέει "πατήστε εδώ" για να δείτε τη φωτογραφία.

Σε αυτό εδώ το σημείο φαίνεται καθαρά ότι αν πατήσετε εκεί το μόνο που θα καταφέρετε είναι να κερδίσει λεφτά ο δημιουργός του site, αφού είναι μια καμουφλαρισμένη διαφήμιση της Google!

Εσείς αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να ΜΗΝ διαδώσετε τη σελίδα, να ΜΗ συνεχίζετε αυτήν την μάστιγα τέτοιου είδους διαφημίσεων και απλά να πατήσετε το μικρό X που υπάρχει στην καμουφλαρισμένη διαφήμιση. Με αυτό τον τρόπο η διαφήμιση θα εξαφανιστεί και θα σας αποκαλυφθεί το link για να δείτε τη φωτογραφία χωρίς να κερδίσει ο δημιουργός ούτε ένα Cent. Στη δικιά μας περίπτωση θα δείτε αυτό:

Tίποτε το ενδιαφέρον δηλαδή. Απλά, μια ακόμη απάτη.
clopy&paste
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη