4 Οκτ 2010

Το σύστημα είναι πολύ σκληρό όταν το μάχεσαι σε ξεφτιλίζει… Ιδίως αν το ύφος σου βοηθά κιόλας…

Με αφορμή το video που είδατε σε προηγούμενη ανάρτηση… Λίγα λόγια για τον Βασίλη Λεβέντη (τον οποίο το TaXalia εκτιμά σαν άνθρωπο)

Μεταξύ άλλων το 1984 ίδρυσε το πρώτο Οικολογικό κόμμα στην Ελλάδα!
Επιβεβαιώνει το ρητό, ότι στην πολιτική δεν έχει σημασία τι λες αλλά πως το λες…
Βασίλειος Λεβέντης
Πολιτικός Μηχανικός
Msc ΕΜΠ

Η εκπαίδευση του
Το 1969 εισήλθε τέταρτος στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, στη σχολή Πολιτικών Μηχανικών και αργότερα, μετεκπαιδεύτηκε στη Γερμανία.

Η πολιτική σταδιοδρομία του...

Κατά τη διάρκεια του αντιδικτατορικού αγώνα (1970-1974), ο Βασίλης Λεβέντης, φοιτητής του Πολυτεχνείου κατείχε πολύγραφο και με ομάδα συμφοιτητών του διένειμε προκηρύξεις, καλώντας τους Αθηναίους σε εξέγερση ενάντια στο αιματηρό δικτατορικό καθεστώς.
Η πρώτη επαφή του Βασίλη Λεβέντη με την πολιτική έγινε το 1975 όταν, ως συνεργάτης του πρώην πρύτανη του Πολυτεχνείου, Κυπριανού Μπίρη, συνέβαλε στη σύνταξη των άρθρων 21 και 24 του Συντάγματος και στη δημιουργία του προγράμματος ΔΕΠΟΣ.
Με την πολιτική απασχολήθηκε από το 1982, οπότε έθεσε και υποψηφιότητα για δήμαρχος του Πειραιά. Το 1984 ίδρυσε το πρώτο Οικολογικό κόμμα στην Ελλάδα, ενώ ο συνδυασμός που δημιούργησε με τον τίτλο "Ελεύθεροι", συμμετείχε στις Ευρωεκλογές της ίδιας χρονιάς αποσπώντας 8.816 ψήφους και ποσοστό 0,15%.
Στις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου του 1989 μετείχε ως υποψήφιος βουλευτής στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στη Β' Αθήνας, όμως με 5.212 σταυρούς προτίμησης κατατάχθηκε μόλις 29ος ανάμεσα σε 31 υποψήφιους και δεν εκλέχτηκε.
Το 1990 ίδρυσε τον τηλεοπτικό σταθμό Κανάλι 67, τον οποίο αργότερα πούλησε στον εκδότη Γιώργο Κουρή που τον μετονόμασε σε Extra Channel 3.
Το 1992 πραγματοποιήθηκε το ιδρυτικό συνέδριο της Ένωσης Κεντρώων. Το όνομα του κόμματος επελέγη για να θυμίζει την Ένωση Κέντρου, της οποίας ιδρυτής και πρόεδρος ήταν ο Γεώργιος Παπανδρέου.

Στρατιωτικές υποχρεώσεις
Ολοκλήρωσε την στρατιωτική του θητεία στο Πολεμικό Ναυτικό στη Διεύθυνση Διοικητικής Μέριμνας Ναυτικού (Δ.Δ.Μ.Ν.), στον Ναύσταθμο Σαλαμίνας, ως Επίκουρος Σημαιοφόρος, την περίοδο 1976-1978.

Ξένες Γλώσσες
Ομιλεί αγγλικά και γερμανικά.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη