24 Οκτ 2010

Πρόταση μομφής, αν πάρει νέα μέτρα

Τόσο ο κ. Παπανδρέου, όσο και ο κ. Παπακωνσταντίνου, δηλώνουν συνεχώς σε κάθε δημόσια παρουσία τους ότι «φτάνει ως εδώ» και ότι δεν πρόκειται να ληφθούν νέα μέτρα, στέλνοντας υποτίθεται, αντιστασιακό μήνυμα στην Τρόϊκα. Προσπαθούν δε να πείσουν προεκλογικά τους πολίτες ότι δεν πρόκειται να υπάρξει πλέον καμία περαιτέρω επιβάρυνση σε μισθούς και συντάξεις και ότι δεν πρόκειται να επιβληθούν νέοι φόροι ή να αυξηθούν οι φορολογικοί συντελεστές. Ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων κ.λ.π.
Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες,....
η Νέα Δημοκρατία μελετά το ενδεχόμενο να καταθέσει πρόταση μομφής εναντίον της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, αμέσως μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές, σε περίπτωση που τολμήσει ο κ. Παπανδρέου να λάβει έστω και ένα νέο επιβαρυντικό μέτρο, ενόψει μάλιστα και της δημοσιοποίησης του νέου αναθεωρημένου δημοσίου ελλείμματος. 

Η πρόταση αυτή δεν θα στοχεύει σε πρόωρες εκλογές, αλλά σε εξαναγκασμό ανάληψης της ευθύνης της ανάλγητης μνημονιακής αντιλαϊκής πολιτικής από το σύνολο του ΠΑΣΟΚ. Δηλαδή θα στοχεύσει στην πολιτική απομόνωση του ΠΑΣΟΚ και τον εξαναγκασμό της ανάληψης όλης της ευθύνης της υποδούλωσης της χώρας από το σύνολο της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ, που μέχρι τώρα πολλοί από τους βουλευτές ισχυρίζονται ότι δεν ήξεραν τι ψήφισαν, αλλά και από όποιο άλλο από τα εξαπτέρυγα  που τυχόν θα ήθελε να το στηρίξει.

Αν μάλιστα το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών, μετά την έντονη πολιτικοποίηση στην οποία παρασύρθηκε ο κ. Παπανδρέου, δείξει ότι η κυβέρνηση στερείται λαϊκής νομιμοποίησης, τότε θα έχει μεγάλη σημασία να δούμε πως θα τοποθετηθούν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που σήμερα κρύβονται και δεν αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους. Θα έχει ενδιαφέρουν να δούμε αν οι βουλευτές αυτοί πιστεύουν στη βούληση του λαού ή δεν την υπολογίζουν προς όφελος της απόλαυσης της εξουσίας τους.

Θα έχει επίσης εξαιρετικό ενδιαφέρον, σε περίπτωση πρότασης μομφής, η τοποθέτηση στη Βουλή των κ.κ. Δημαρά, Οικονόμου και Σακοράφας, από την οποία και θα εξαχθεί το εάν εννοούν ότι είναι πράγματι εναντίον του μνημονίου.


 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη