21 Οκτ 2010

Νέα κόντρα Μπουτάρη-Μάτη για το Αλλατίνη

Η αλήθεια για το Αλλατίνη - απάντηση ευθύνης-

Η «Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη» επανέρχεται στις δηλώσεις του Χρήστου Μάτη, ο οποίος με δελτία Τύπου εμμένει στη λασπολογική του τακτική, θέλοντας με κάθε τρόπο να εμπλέξει τον Γιάννη Μπουτάρη και υποψηφίους της «Πρωτοβουλίας» σε φανταστικές ιστορίες περί “ιδιωτικών...
 συμφερόντων” και “διαπλεκομένων” στο σχέδιο αξιοποίησης του Αλλατίνη.

Για την αποκατάσταση της αλήθειας και την αντικειμενική ενημέρωση των πολιτών αναγκαζόμαστε να επαναλάβουμε την πολύ ξεκάθαρη απάντηση που έδωσε εχθές ο Γιάννης Μπουτάρης, στο πλαίσιο του Debate της εφ. 'Μακεδονία', με στοιχεία που εσκεμμένα εννοεί να αγνοεί ο κ. Μάτης. Πιο συγκεκριμένα:

Ο Γιάννης Μπουτάρης είπε πολύ απλά και ξεκάθαρα, πως αν η Πολιτεία ή ο Δήμος αποφασίσουν τα 27στρέμματα του Αλλατίνη να γίνουν αποκλειστικά χώροι πρασίνου, είναι υποχρεωμένοι να αποζημιώσουν τους ιδιοκτήτες, σύμφωνα με το Σύνταγμα και την κείμενη νομοθεσία. . Σε διαφορετική περίπτωση, το ακίνητο, το οποίο τώρα είναι αφημένο στην εγκατάλειψη και την υποβάθμιση, θα πρέπει, σύμφωνα και με τις διεθνείς πρακτικές, να αξιοποιηθεί με μεικτές χρήσεις υπό τον όρο ότι τα διατηρητέα βιομηχανικά κτίρια θα προστατευθούν και θα αναδειχθούν . Επίσης, θα πρέπει να ενοποιηθούν οι χώροι πρασίνου και αναψυχής, που προφανώς θα προβλέπονται από τη μελέτη που τελικά θα εγκριθεί, με τους ελεύθερους χώρους της νέας παραλίας, ενώ με την κατεδάφιση της περίφραξης, οι πολίτες θα αποκτήσουν πρόσβαση στους δημόσιους χώρους που θα δημιουργηθούν.

O Γιάννης Μπουτάρης δεν έχει καμμία “γκρίζα” σχέση με το Στέφανο Μάνο, ιδρυτή της 'Δράσης'. Η σχέση Μπουτάρη – Μάνου, είναι σχέση αμοιβαίας εκτίμησης, ο δε κ . Μάνος από τη δεκαετία του 1990 έχει πουλήσει το μερίδιό του στην Αλλατίνη και δεν έχει κανένα συμφέρον στην αξιοποίηση ή όχι του ακινήτου Αλλατίνη.

Ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος της «Πρωτοβουλίας» Χασδάϊ Καπόν, είναι επιχειρηματίας στον χώρο των χρηματο-οικονομικών υπηρεσιών, ιδρυτικό στέλεχος της Ωμέγα Τράπεζας και νυν Proton Bank, μαζί με πολλούς άλλους επιχειρηματίες της πόλης μας και δεν έχει λόγο να απολογείται επειδή η Τράπεζα μετέχει στην κοινοπραξία που προσπαθεί εδώ και 8 χρόνια, μέσα από απόλυτα σύννομες διαδικασίες, να αξιοποιήσει το ακίνητο Αλλατίνη, σε πλήρη συνεργασία με τα υπουργεία Πολιτισμού και Περιβάλλοντος, τη Νομαρχία και το Δήμο Θεσσαλονίκης, που είναι άλλωστε οι μόνοι αρμόδιοι να καθορίσουν τις πολεοδομικές ρυθμίσεις, τους όρους δόμησης και τις χρήσεις του ακινήτου.

Ο Γιάννης Μπουτάρης είναι με τους πολλούς γιατί η πλειοψηφία των κατοίκων της περιοχής είναι υπέρ της βιώσιμης ανάπτυξης του χώρου αυτού, που συνδέεται άμεσα με την ιστορία της πόλης μας, όπως άλλωστε τεκμηριώνεται από την παρέμβασή τους στο ΣτΕ, ενώ αυτοί που αντιδρούν είναι ελάχιστοι, με παρωχημένες αντιλήψεις και με ιδιοτελή συμφέροντα.
....
Προσθήκη taxalia: το επίμαχο έγγραφο:
 
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη