14 Οκτ 2010

Ο τοπογράφος βγήκε τελευταίος....


Στην επιφάνεια και ο τελευταίος μεταλλωρύχος

Βγήκε στην επιφάνεια και ο τελευταίος από τους 33 μεταλλωρύχους που είχαν παγιδευτεί στο ορυχείο χαλκού και χρυσού Σαν Χοσέ στην έρημο Ατακάμα με την ειδική κάψουλα που σχεδίασε το πολεμικό ναυτικό της Χιλής, σηματοδοτώντας το αίσιο τέλος του δράματος που έγινε δεκτό με εκκωφαντικές ζητωκραυγές.
Ο 54χρονος Λουίς Ουρσούα, ο άνθρωπος που καθοδηγούσε τους εργαζόμενους στην διάρκεια της παραμονής τους σε μια στοά σε βάθος μεγαλύτερο των 600 μέτρων, ήταν αυτός που βγήκε τελευταίος.

Χρειάστηκαν λιγότερες από 24 ώρες με τη χρήση της ειδικής κάψουλας Φοίνιξ, που κινούνταν με συρματόσχοινα και είχε ροδάκια στα πλάγια για να απορροφούνται οι κραδασμοί, για να διασωθούν οι μεταλλωρύχοι, που υποδέχθηκαν οι οικογένειές τους.

Tην επιχείρηση διάσωσης των χιλιανών μεταλλωρύχων παρακολούθησαν λεπτό προς λεπτό εκατομμύρια άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο, ενώ η δημοσιογραφική κάλυψη ήταν άνευ προηγουμένου.

Η επιχείρηση διάσωσης μεταδόθηκε απευθείας από τα δίκτυα CNN, Sky News στη Βρετανία, iTele και BMF στη Γαλλία, Euronews στην Ευρώπη και από τα μεγαλύτερα ιαπωνικά δίκτυα.

Στον ισπανόφωνο κόσμο το θέμα της διάσωσης των μεταλλωρύχων κυριάρχησε σε όλα τα δελτία ειδήσεων που μεταδόθηκαν από ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς, καθώς και από ιστοσελίδες.

Το πρακτορείο ειδήσεων της Κίνας και η κινεζική τηλεόραση μετέδωσαν επίσης απευθείας από το ορυχείο Σαν Χοσέ, καθώς και οι διαδικτυακές πύλες ενημέρωσης Sohu και Sina.

Σε ολόκληρη τη Νοτιο-Ανατολική Ασία, τη Σιγκαπούρη, τη Νότια Κορέα, την Ταϊλάνδη και το Βιετνάμ η είδηση της έναρξης της επιχείρησης διάσωσης έγινε δεκτή με ενθουσιασμό.

Στην Αυστραλία, τα τηλεοπτικά, ραδιοφωνικά και διαδικτυακά μέσα ενημέρωσης κάλυψαν απευθείας το γεγονός.

Στο Κατάρ, το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ-Τζαζίρα διαθέτει απεσταλμένο στο ορυχείο της Χιλής που μεταδίδει τις εξελίξεις μέσω του Twitter.

http://www.skai.gr/
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη