5 Νοε 2010

κ. Παπανδρέου, ξεκολλήστε από το άρμα των ΗΠΑ

Ολόκληρος ο μεταπολιτευτικός μας κύκλος σημαδεύτηκε από το σύνθημα «ανήκομεν εις την Δύσην» και ο συνολικός προσανατολισμός μας, τόσο στα θέματα εξωτερικής πολιτικής όσο και στα οικονομικά θέματα ήταν προς τη Δύση, δηλαδή προς τις ΗΠΑ και την ΕΕ. Τόσο η Νέα Δημοκρατία όσο και το ΠΑΣΟΚ ακολούθησαν πιστά αυτόν τον προσανατολισμό. Αυτό από μόνο του δεν ήταν κατ’ ανάγκη κακό. Άλλωστε οι ψυχροπολεμικές συνθήκες που επικρατούσαν τότε και η....
κατανομή της παγκόσμιας οικονομίας δεν άφηναν και πολλά περιθώρια.

Το κακό ήταν, ότι εμείς εδώ, είχαμε ένα διεφθαρμένο και σάπιο πολιτικό σύστημα και δεν μπορέσαμε ως λαός να εκμεταλλευτούμε τα οφέλη που παρείχε αυτός ο προσανατολισμός, για την ανάπτυξη της χώρας. Οι πακτωλοί των χρημάτων που εισέρευσαν από την ΕΕ και από τα δάνεια που πήρε η χώρα, πέρασαν μέσα από τις κρησάρες των συμφερόντων των κρατικοδίαιτων νταβατζήδων και δεν έφτασαν ποτέ στα λαϊκά χέρια ώστε να γίνει έκρηξη πραγματικής ανάπτυξης της χώρας, όπως στόχευε η ΕΕ.

Σήμερα όμως τα πράγματα έχουν αλλάξει διεθνώς και τα παλιά στερεότυπα θα πρέπει να αναθεωρηθούν. Δυστυχώς όμως και πάλι συνεχίζουμε να έχουμε το ίδιο πολιτικό σύστημα, οπότε για μια ακόμα φορά δεν πρόκειται να εκμεταλλευτούμε τις διεθνείς ευκαιρίες που μας παρουσιάζονται. Οι ευκαιρίες αυτές θα πρέπει και πάλι να περάσουν μέσα από τις κρησάρες των συμφερόντων του διεφθαρμένου καθεστώτος, οπότε και πάλι δεν πρόκειται να προκύψει όφελος για το λαό και τη χώρα. Θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι αυτό το καθεστώς, δεν επιθυμεί με τίποτα την ελεύθερη λαϊκή ανάπτυξη, κάτι που, όπως είναι επόμενο,  θα του αμφισβητήσει την απόλυτη κυριαρχία του.

Τι πρέπει να γίνει:
Θα πρέπει κατ’ αρχήν άμεσα η χώρα να ξεκολλήσει από τα νύχια του ΔΝΤ, που είναι όργανο κυρίως των ΗΠΑ, αλλά και από τα νύχια της ΕΕ, στα κράτη της οποίας έχει υποθηκευτεί η δημόσια περιουσία μας με το μνημόνιο.

Θα πρέπει να δούμε και άλλες λύσεις συνεργασίας με την Ρωσία, με την Κίνα και άλλες χώρες που θέλουν πρόσβαση στην Ευρώπη.

Μέχρι στιγμής έχουμε πάρει 29 δις ΕΥΡΩ από το πακέτο στήριξης των 110 δις. Θα πρέπει να σκεφτούμε σοβαρά, αν θα πρέπει να πάρουμε και την άλλη δόση των 9 δις τον Δεκέμβριο. Αυτό το γαϊτανάκι του χρέους δεν οδηγεί πουθενά. Θα πρέπει να ερευνήσουμε άμεσα τις διαθέσεις της Κίνας και της Ρωσίας, από τις οποίες η πρώτη θέλει πρόσβαση στην Ευρώπη και δεύτερη πρόσβαση τόσο στην Ευρώπη, μέσω των αγωγών της, όσο και στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο. Θα πρέπει να δούμε αν μπορούμε να δανειστούμε από εκεί χαμηλότοκα, παρέχοντας κάποιες εμπορικές διευκολύνσεις και οικονομικές συνεργασίες.
Θα πρέπει να επιστρέψουμε αυτά τα 29 δις, να σχίσουμε το μνημόνιο και να βγούμε από αυτό.

Ναι, δεν θέλουμε ελεγχόμενες ή μη ελεγχόμενες πτωχεύσεις. Είμαστε λαός υπερήφανος και τα χρέη μας θα τα πληρώσουμε στο ακέραιο με τη συνεργασία όμως των ίδιων των δανειστών μας και την δική μας πραγματική ανάπτυξη και όχι με τον μπαμπούλα της Τρόϊκας.

Ναι, θα αναγκαστούμε να περιορίσουμε το κράτος,  να δουλέψουμε, να εργαστούμε όλοι μαζί για να αναστήσουμε τη χώρα, αλλά θα εργαζόμαστε ελεύθεροι, χωρίς εξαρτήσεις και χωρίς δουλείες.

Ναι, γνωρίζουμε ότι αυτό θα σημάνει την κατάρρευση του διεφθαρμένου καθεστώτος, την κατάρρευση του σάπιου πολιτικού συστήματος, αλλά αυτό πολύ λίγο ενδιαφέρει το λαό.

Δεν θα παραχωρήσουμε όμως ποτέ, ούτε σπιθαμή από τη χώρα μας, ούτε το ελάχιστο από τα κυριαρχικά μας δικαιώματα στο Αιγαίο και στις πλουτοπαραγωγικές πηγές μας.

Κύριε Παπανδρέου, ξεκολλήστε από τις κατευθυντήριες γραμμές του ΔΝΤ και των ΗΠΑ, τώρα όσο ακόμα είναι νωρίς.
Διαφορετικά παρατήστε τα.


 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη