4 Νοε 2010

Ένα όνειρο...

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, έφθασε στη μεγάλη Ίμια με στρατιωτικό ελικόπτερο χτες το πρωί. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε σε δημοσιογράφους, μετά από την επίσκεψή του στα Ίμια: «Θέλησα να αναπνεύσω τον καθαρό αέρα του Αιγαίου στο έδαφος ενός ελληνικού νησιού. Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να το κάνουμε θέμα. Σκοπεύω να...
 επισκεφτώ ξανά την περιοχή, πηγαίνοντας αυτή την φορά στην μικρή Ίμια».
Αυτή είναι η πρώτη επίσκεψη Έλληνα προέδρου στα νησιά, η διαμάχη για τα οποία, έφερε στα πρόθυρα του πολέμου Ελλάδα και Τουρκία το 1996.
Πριν από την επίσκεψη Παπούλια, η Τουρκία εξέφρασε τις ανησυχίες της, λέγοντας ότι η άφιξη του Έλληνα ηγέτη θα μπορούσε να περιπλέξει τις διμερείς σχέσεις και απείλησε ότι αν συνεχιστούν επισκέψεις Ελλήνων πολιτικών στα Ίμια, αυτό θα αποτελέσει αιτία πολέμου. Μάλιστα, ανακάλεσε τον Τούρκο πρεσβευτή της στην Αθήνα για διαβουλεύσεις.
Το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδος, απέρριψε – ως ανεπίτρεπτες - τις προσπάθειες της Άγκυρας να αλλάξει γνώμη ο Παπούλιας, λέγοντας ότι "ο ίδιος καθορίζει το πρόγραμμα των ταξιδιών του στη χώρα μας και κανείς άλλος!".
..........................................................................................
Ξύπνησα με ένα χαμόγελο στα χείλη μου, το οποίο γρήγορα έσβησε... Είχα κοιμηθεί διαβάζοντας εφημερίδα και το μυαλό μου είχε μπλέξει τα... μπούτια του! Πήρε μια πραγματική είδηση, το γεγονός δηλαδή ότι ο Ρώσος πρόεδρος, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, επισκέφτηκε τα "επίμαχα" νησιά των Kουρίλων, παρά την αυξανόμενη οργή της Ιαπωνίας που τα διεκδικεί, και το υποσυνείδητό μου την έφερε στην ελληνική «πραγματικότητα» (;).
«Αυτά δεν γίνονται με τους Έλληνες πολιτικούς», σκέφτηκα. Άσε που έχουμε και «αντιπαραγωγικές ένοπλες δυνάμεις», όπως λέει ο παραγωγικότατος σε κλανιές και σκατά αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. Και άλλαξα πλευρό, όπως και οι υπόλοιποι Συνέλληνες...

ΛΟΞΙΑΣ
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη