11 Νοε 2010

Δεν μασάμε στην μπλόφα του εκβιασμού της τρίτης δόσης.

Το Δεκέμβριο θα πρέπει η Τρόϊκα να μας δώσει την τρίτη δόση, ποσού 9 δις ΕΥΡΩ, από το συνολικό ποσό των 110 δις,  του δανείου που προβλέπει το μνημόνιο. Γύρω λοιπόν από αυτή τη δόση (όπως γίνεται και θα γίνεται με κάθε δόση) πλέκεται μια τρομοκρατική επίθεση εναντίον της ελληνικής κοινωνίας, με την απειλή ότι δήθεν δεν θα δοθεί η δόση, προκειμένου να....
τρομοκρατηθεί η κοινωνία και να της επιβληθούν και νέα πιο εξοντωτικά μέτρα.

Όμως, όλη αυτή η τρομοκράτηση της ελληνικής κοινωνίας δίνει την αίσθηση μιας τεράστιας μπλόφας, από κοινού κυβέρνησης και Τρόϊκας.

Πιστεύουμε ότι στην πραγματικότητα, όχι μόνο δεν έχει πρόθεση η Τρόϊκα να μην μας δώσει την τρίτη δόση, αν δεν ληφθούν κάποια μέτρα, αλλά στην ουσία εύχεται να την πάρουμε και εξηγούμαστε.

Κατ’ αρχήν, με αυτά τα χρήματα που μας δίνονται με δόσεις, εξοφλούνται οι τοκογλύφοι δανειστές της χώρας και διασώζονται οι εγχώριες και ευρωπαϊκές κυρίως τράπεζες.

Φανταστείτε όμως, να είχαμε μια κυβέρνηση με θάρρος ή έναν λαϊκό ξεσηκωμό και να αποφασίζαμε, όπως έγινε και στην Αργεντινή, να πηγαίναμε σε στάση πληρωμών, αποφασισμένοι να φύγουμε και από το ΕΥΡΩ, κάτι που θα έπρεπε να είχε γίνει από την αρχή. Ακόμα και αυτή τη στιγμή, παρότι έχουν διασωθεί ήδη οι Γερμανικές και Γαλλικές τράπεζες, η κατάσταση για τη ζώνη του ΕΥΡΩ θα μετατρεπόταν σε κόλαση. Αφενός θα κλονιζόταν ολόκληρο το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα και αφετέρου το ντόμινο που θα γινόταν στην ευρωζώνη μεταξύ Ελλάδας, Ιρλανδίας, Πορτογαλίας, Ισπανίας, Ιταλίας κ.λ.π. θα ήταν διαλυτικό για την ευρωζώνη. Με λίγα λόγια μπορούμε να πάρουμε χαμηλότοκα δάνεια χωρίς την ανάγκη εξαθλίωσης του λαού.

Όμως ακόμα και αυτό να μην επιτυγχάναμε, εμείς δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα. Ο βρεγμένος τη βροχή δεν την φοβάται. Δυστυχώς όμως, το κύριο πρόβλημά μας, δεν είναι τόσο η Τρόϊκα, όσο είναι τα εδώ κρατικοδίαιτα συμφέροντα τα οποία προφανώς έχουν απαγορεύσει στο πολιτικό κατεστημένο να κάνει τέτοια (απελευθερωτική) κίνηση.

Τελειώνοντας σας λέμε το εξής: Αν δείτε ποτέ, να μην μας δίνουν κάποια από τις δόσεις του μνημονίου, επειδή δεν πήραμε κάποια μέτρα ή δεν πιάσαμε κάποιους στόχους, να μας το πείτε. Αυτό θα συμβεί μόνον όταν θα έχει πλήρως ασφαλιστεί όλο το σύστημα σε βάρος του δικού μας λαού.  Απόδειξη αυτού είναι ότι ήδη κινούμαστε πολύ έξω από τους στόχους που είχαν μπει για το τέλος του 2010 και παρόλα αυτά η δόση θα δοθεί κανονικά.


 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη