4 Νοε 2010

Ο κ. Πάγκαλος «ερέθισε» το στράτευμα

Βουίζει το διαδίκτυο από αγανακτισμένους στρατιωτικούς που στέλνουν μηνύματα και κείμενα κριτικάροντας την τοποθέτηση του κ. Πάγκαλου περί αντιπαραγωγικότητας των στρατιωτικών. Έχουμε την εντύπωση ότι όσα είπε, όχι ο οποιοσδήποτε, αλλά ο ίδιος ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης έχουν ερεθίσει τους στρατιωτικούς  και αυτό δεν είναι καλό στο δύσκολο δρόμο που εισέρχεται η χώρα μας, όπου ελλοχεύουν εξωτερικοί κίνδυνοι.
Βέβαια ο υπουργός άμυνας κ. Βενιζέλος προσπάθησε να σώσει την....
κατάσταση λέγοντας ουσιαστικά ότι μόνο αυτός εκπροσωπεί την κυβέρνηση για θέματα εθνικής άμυνας. Δηλαδή στην ουσία άφησε έξω τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης από θέματα εθνικής άμυνας. Αναρωτιόμαστε όμως: Δεν είναι ο πρωθυπουργός και ο αντ’ αυτού αντιπρόεδρος πιο πάνω από τον υπουργό;

Πάντως οι στρατιωτικοί, δεν έχουν προσληφθεί, ούτε έχουν εκπαιδευτεί για να καλλιεργούν ντομάτες και ραπανάκια, ούτε για να κτίζουν οικοδομές ή να παράγουν άλλου είδους προϊόντα. Έχουν προσληφθεί και έχουν εκπαιδευτεί να προασπίζουν την τιμή και την ασφάλεια της χώρας, την τιμή και την ασφάλεια των πολιτών. Τώρα, αν αυτό το κάνουν καλά ή όχι, γι' αυτό δεν ευθύνονται αυτοί αλλά η εκάστοτε πολιτική τους ηγεσία.

Αυτή όμως είναι η αποστολή τους, αυτή είναι η δουλειά τους, αυτή είναι η παραγωγή τους και γι’ αυτήν αμείβονται.


 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη