29 Νοε 2010

Wikileaks και το άγχος μερικών για διάψευση

Μας προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι, από πολλές πλευρές γίνεται μια προσπάθεια να υποβαθμισθούν οι πληροφορίες που αφορούν την χώρα μας, ύστερα από την διαρροή ευαίσθητων εγγράφων από την γνωστή ιστοσελίδα wikileaks.

Αρχικά ένιωσαν ανακούφιση γιατί στον περίφημο χάρτη του Guardian δεν υπήρχε ένδειξη για την Αθήνα. Ωστόσο παρέβλεπαν δύο πράγματα.
Πρώτον ότι μόλις είχε ξεκινήσει η διαρροή των εγγράφων και μόλις 220 έγγραφα ήταν διαθέσιμα από το σύνολο των 251.287 εγγράφων.
Δεύτερον αποδεικνύεται η ανικανότητα ορισμένων αφού η "έρευνα" τους σταμάτησε εκεί.Σε μια...

 εικόνα κανείς δεν έψαξε περεταίρω. Κανείς τους δεν διερωτήθηκε αυτό που πρώτοι στο ΤΑ ΧΑΛΙΑ διερωτηθήκαμε. Οτι δηλαδή δεν είναι ανάκγη ευαίσθητες πληροφορίες να προέρχονται μόνο από την Ελλάδα αλλά να αφορούν την Ελλάδα και την σχεδιαζόμενη πολιτική στην περιοχή μας. Τόσο απλό.

Αφού λοιπόν αποκαλύφθηκε ότι μεταξύ των πρώτων εγγράφων που δημοσιοποιήθηκαν όντως υπάρχουν έγγραφα τα οποία αφορούν την χώρα μας, άρχισε η παραπληροφόρηση και η ειρωνία. Ανακάλυψαν ΑΔΥΝΑΜΙΑ του Καραμανλή να χειριστεί το Σκοπιανό......
Αλλά αυτό καταπίνεται αφού είναι γνωστό πλέον ότι ο Καραμανλής στην χώρα αυτή είναι ο βασικός υπεύθυνος και για την Μικρασιατική Καταστροφή μεταξύ των τόσων άλλων που έχει κάνει.

Δεν έχουμε στόχο να υπερασπιστούμε τον πρώην πρωθυπουργό. Άλλωστε έχει τις ευθύνες που του αναλογούν. Αλλά σκοπό έχουμε να υπερασπιστούμε την αλήθεια και να σεβόμαστε όσους από εσάς μας κάνετε την τιμή να μας επισκέπτεστε. Διαβάζουμε συνεπώς σε φιλική προς την κυβέρνηση ιστοσελίδα το εξής:

"Παρά τις κραυγές των διαχρονικών οπαδών κάθε είδους Ρομπέν των Δασών, οι αποκαλύψεις του Wikileaks σοκάρουν μόνο όσους δεν είχαν ιδέα για τις διεθνείς σχέσεις των τελευταίων δεκαετιών..."

Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε τι γνωρίζει ο συντάκτης του άρθρου αλλά μας προκαλεί εντύπωση ότι ταίζει κουτόχορτο τους αναγνώστες του. Παραθέτει το γνωστό βίντεο από την πρωινή εκπομπή του Μέκγα όπου ο κύριος Ιγνατίου αναφέρεται στα δύο έγγραφα που αφορούν την Ελλάδα προς απόδειξη των όσων υποστηρίζει. Μόνο που το βίντεο του έχει διάρκεια μόλις 29 δευτερολέπτων. Δηλαδή έχει κόψει βίντεο στα μέτρα της προπαγάνδας που θέλει να περάσει.
Προς απόδειξη των όσων λέμε ο σύνδεσμος εδώ: http://www.realpolitics.gr/?p=31451


Ειλικρινά δεν μπορούμε να φανταστούμε τι σκοπό εξυπηρετεί αυτή η ανάρτηση αφού είναι γνωστό ότι, το πλήρες βίντεο κυκλοφορεί στο You Tube. Επειδή λοιπόν εμείς σεβόμαστε τους αναγνώστες μας το πλήρες βίντεο θα το βρείτε εδώ. Τα συμπεράσματα δικά σας.


Εμείς απλά να υπογραμμίσουμε ξανά ότι, μερικοί λειτουργούν σαν να είναι οι μοναδικοί ειδικοί επί του Ιντερνετ και εμείς οι υπόλοιποι ζούμε στις σπηλιές με το λυχνάρι.

Green St.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη