14 Δεκ 2010

Επίθεση στο πούλμαν οπαδών του ΠΑΟΚ

Επίθεση με πέτρες και μολότοφ δέχτηκε το πούλμαν με τους οπαδούς του ΠΑΟΚ στο Ζάγκρεμπ.

Κροάτες, οπαδοί της Ντυναμό, είχαν στήσει ενέδρα στους φιλάθλους του ΠΑΟΚ εκμεταλλευόμενοι την κίνηση στους δρόμους της πόλης. Ετσι, αγνωστοι επιτέθηκαν με...
 πέτρες στο ένα από τα δύο λεωφορεία που μετέφεραν οπαδούς του Δικεφάλου, ενώ πέταξαν και μία μολότοφ.

Έσπασαν τζάμια, ενώ πληροφορίες κάνουν λόγο για τρεις ελαφρά τραυματίες, που διακομίστηκαν σε νοσοκομείο, για να δεχτούν τις πρώτες βοήθειες.

Το περιστατικό συνέβη την ώρα που οι φίλοι της ομάδας ξεναγούνταν στην πρωτεύουσα της Κροατίας. Όταν το λεωφορείο σταμάτησε σε κάποιο φανάρι, εμφανίστηκαν περίπου 100 οπαδοί της Ντιναμό, οι οποίοι πέταξαν πέτρες και -όπως αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες, φίλοι του ΠΑΟΚ- μία ή δύο μολότοφ μέσα στο όχημα.

Όπως είναι αντιληπτό, επικράτησε πανικός. Οι επιβάτες προσπαθούσαν να εξέλθουν με οποιονδήποτε τρόπο από το λεωφορείο, είτε πηδώντας από τα παράθυρα, είτε παραβιάζοντας τις πόρτες.

Ευτυχώς για τους οπαδούς του ΠΑΟΚ, σοβαρός τραυματισμός δεν υπήρξε. Κλήθηκε εσπευσμένα ασθενοφόρο, προκειμένου να μεταφέρει τους ελαφρά τραυματίες σε νοσοκομείου, για να δεχτούν τις πρώτες βοήθειες.

tanea.gr

Mαρτυρίες αυτοπτών

http://www.baladoros.com/nea/3953
Απίστευτα πράγματα διηγήθηκαν στο ραδιόφωνο του Λίμπερο, αυτόπτες μάρτυρες που έζησαν τη δολοφονική επίθεση των δολοφόνων Κροατών, οι οποίοι αναφέρθηκαν στον πανικό του οδηγού, που παραλίγο να αποβεί μοιραίος

Δημήτρης: Σταματήσαμε στο φανάρι, μπροστά ήταν ένα περιπολικό, όταν βγήκαν από τους θάμνους 50 άτομα με φουλ φέις, κρατώντας πέτρες πυρσούς και ρόπαλα. Σπάσανε τα τζάμια πετάξανε μέσα 3 πυρσούς, τους δυο τους βγάλαμε έξω, ένας άναψε το κάθισμα, μετά τον πετάξαμε κι αυτόν έξω, πήρε φωτιά το λεωφορείο. Κοπήκαμε στα χέρια, οι πόρτες δεν ανοίξανε και πηδήξαμε από τα παράθυρα.

http://www.baladoros.com/nea/3954
Ένας άλλος αυτόπτης μάρτυρας, ο Γιάννης, ανέφερε ότι «ο οδηγός τα έχασε, δεν έφυγε ενώ μπορούσε, αντίθετα, μετά την επίθεση διανύαμε 500 μέτρα, υπήρχε πανικός σπάσαμε τα τζάμια γιατί μέσα καιγότανε το λεωφορείο και πηδήξαμε έξω. Εγώ έσπασα την πόρτα και προτίμησα να βγω έξω με κίνδυνο να με σκοτώσουνε οι επιτιθέμενοι. Οι άλλοι σπάσανε τα τζάμα. Μια γυναίκα έπεσε πάνω μου, μια άλλη γυναίκα έπεσε με το κεφάλι κι έσπασε μύτη, είναι 2-3 στο νοσοκομείο. Μύτη, πόδι, ένας το χέρι κάταγμα..



http://www.baladoros.com/nea/3955
Μανώλης: Είχαμε μια ανάσα-Δυο ώρες μόνοι με 4 αστυνομικούς
Ο Μανώλης εκτίμησε ότι η επίθεση έγινε από 150 άτομα «με καλυμμένα πρόσωπα, μας περιμένανε και αυτό είναι περίεργο γιατί μόνο οι αστυνομικοί ξέρανε τι ώρα θα έρθουμε. Ο οδηγός έπεσε πάνω στο τιμόνι, το λεωφορείο σταμάτησε..
Είχανε και πιστόλια με φωτοβολίδες που ευτυχώς αστόχησαν. Πήρε φωτιά το λεωφορείο και σπάσαμε τα τζάμια. Δυο ώρες ήμασταν σταματημένοι στο κέντρο του Ζάγρκεμπ με 4 αστυνομικούς και μια πυροσβεστική.
Το ότι βάλανε το περιπολικό μπροστά, έδειχνε ότι ήταν εμείς. Καλά που δεν κάνανε άλλη επίθεση γιατί θα τελειώναμε.
Καιγότανε το λεωφορείο, μέσα υπήρχε καπνός, είχαμε μόνο μια ανάσα.
Ήμασταν έτοιμοι να δούμε κάτι κι αυτό μας έσωσε. Δέκα δεύτερα πριν την επίθεση ξέραμε ότι θα έρθει η πέτρα κι ετοιμαστήκαμε. Βγήκανε από τον υπόγειο».
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη