23 Δεκ 2010

156 ΝΑΙ στο κομματικό μαντρί. Αυτό είναι το πολιτικό μας σύστημα

Ο νόμος του Αβέρωφ «με το αρνί και τον λύκο» λειτούργησε και πάλι. Αυτό είναι το πολιτικό μας σύστημα. Αυτή είναι η προεδρευόμενη κοινοβουλευτική μας δημοκρατία. 156 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, παρά τις δήθεν «οξύτατες» αντιδράσεις τους, πειθάρχησαν στην επιθυμία του κ. Παπανδρέου και....
ψήφισαν υπέρ του προϋπολογισμού, τον οποίο οι ίδιοι προηγουμένως είχαν καταγγείλει ως αναξιόπιστο, ως ανεφάρμοστο, ως κατοχικό και άλλα ωραία για να ακούνε οι ιθαγενείς ψηφοφόροι τους.

Μάλιστα πολλοί από αυτούς έριξαν πιο πριν μέσα στη Βουλή και κάποιες κορώνες δήθεν διαφωνίας, απλά και μόνο για να στηθούν, πλήρως απαξιωμένοι,  το βράδυ με τις ώρες στα διάφορα τηλεοπτικά στούντιος, προκειμένου να τους βγάλει ο παρουσιαστής για ελάχιστα δευτερόλεπτα, αφενός για να τους δουν οι ψηφοφόροι τους και αφετέρου για να πούνε πόσο μεγάλος ηγέτης είναι ο κ. Παπανδρέου, καθώς και να δεσμευτούν εκ προοιμίου ότι ποτέ δεν πρόκειται να καταψηφίσουν νομοσχέδιο της κυβέρνησης. Να ακούσει ντε και ο πρόεδρος και να τους έχει υπόψη του στον επόμενο ανασχηματισμό. Τέτοια κατάσταση δηλαδή!!!

Εξάλλου, αν ήθελαν ας μην πειθαρχούσαν. Τότε τους περίμενε η διαγραφή, η απώλεια του επαγγέλματος του πολιτικού, η μη υπουργοποίησή τους ποτέ, η ρετσινιά του προδότη που θέλει να ρίξει την κυβέρνηση και τελικά ο διασυρμός τους μέσα από τα καθεστωτικά ΜΜΕ.

Έτσι λειτουργεί λοιπόν στην Ελλάδα το πολιτικό σύστημα της προεδρευόμενης κοινοβουλευτικής δημοκρατίας. Οι βουλευτές, αντί να είναι πληρεξούσιοι και εκπρόσωποι των πολιτών ψηφοφόρων, νομοθέτες και ελεγκτές της εκτελεστικής εξουσίας, είναι επαγγελματίες υπάλληλοι και εντολοδόχοι της κομματικής ηγεσίας.

Φυσικά τα ίδια ισχύουν για όλα τα κόμματα και όχι μόνο για τους κυβερνητικούς βουλευτές και αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα. Και οι βουλευτές της αντιπολίτευσης δεν είναι ελεύθεροι να ψηφίσουν κατά συνείδηση, αλλά είναι και αυτοί επαγγελματίες υπάλληλοι των διαφόρων κομματικών ηγεσιών.  

Για το λόγο αυτό λοιπόν και δεν ασχολούνται στην χώρα μας, άξια και καταξιωμένα μέλη της κοινωνίας με την πολιτική, αλλά μόνο ανεπάγγελτοι μεν στην πραγματική κοινωνία, όμως επαγγελματίες κομματικοί παρατρεχάμενοι στα κομματικά σαλόνια και πρώην επαγγελματίες συνδικαλιστές, που εξαργυρώνουν την ποδηγέτηση των εργαζομένων με το επάγγελμα του πολιτικού.


 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη