28 Δεκ 2010

Οι Αμερικανοί στο Κόσοβο και οι… Ρώσοι στη Μακεδονία!

Διάβασα σήμερα στη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ το ενδιαφέρον άρθρο της κυρίας Κανέλλη με τίτλο ‘Καμπάνες από το Κόσοβο’, το οποίο αναφερόταν στην ‘αλλαγή φρουράς’ που θα γίνει στην περιοχή μεταξύ των Γάλλων στρατιωτών – οι οποίοι βρίσκονται εκεί επί έντεκα συνεχόμενα χρόνια- και των Aμερικανών, οι οποίοι θα εγκατασταθούν στη βάση Bondsteel και αμέσως μετά, στην απογευματινή περιήγηση στις αγαπημένες μου ιστοσελίδες, έπεσα πάνω στην πιο σοβαρή είδηση της ημέρας:

Ρωσικές μονάδες αλεξιπτωτιστών, συνεκπαιδεύτηκαν και επιχείρησαν μαζί με Έλληνες αλεξιπτωτιστές, για πέντε ημέρες στη Μακεδονία.
Και εδώ έρχεται η …γέφυρα που ενώνει τα δυο γεγονότα: οι Ρώσοι κομάντος ήταν εκείνοι που κατέλαβαν σε μια επιχείρηση αστραπή, το αεροδρόμιο της Πρίστινα το 1999 πριν από τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ!
Η δε δήλωση Έλληνα ανώτατου αξιωματικού που φέρεται να είπε:
«Έχει σημασία να βλέπουν κάποιοι ότι δεν είμαστε μόνοι μας σε αυτή την δύσκολη συγκυρία»
αποκτά ιδιαίτερη σημασία και στέλνει μήνυμα προς πολλές …πολιτικές κατευθύνσεις!
Η ηγεσία του Υπουργείου δίνει μεγάλη σημασία στις κοινές Ελληνορωσικές ασκήσεις και σκέφτεται να προχωρήσει σε μια πιο…μόνιμη συνεργασία.
Οι απανωτές προσβολές των ΗΠΑ στο θέμα των Σκοπίων, στα ελληνοτουρκικά και στην Κύπρο, αλλάζουν άρδην την φιλοσοφία της στρατιωτικής ηγεσίας της χώρας μας.



Η είδηση για τους Ρώσους αλεξιπτωτιστές εδώ:

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη