27 Δεκ 2010

Συνεχίζεται η ψηφοφορία για τη μορφή του πολιτεύματος

Στο blog ΠΡΟΕΔΡΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, όπως είναι γνωστό έχει αναρτηθεί, εδώ και λίγο καιρό, ψηφοφορία για επιλογή της μορφής του πολιτεύματος που επιθυμούν οι επισκέπτες του blog αυτού, μεταξύ της Προεδρικής Δημοκρατίας και της ισχύουσας Προεδρευόμενης Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας.
Μέχρι στιγμής έχουν ψηφίσει...
1.113 επισκέπτες και το αποτέλεσμα είναι 83,65% υπέρ της Προεδρικής Δημοκρατίας και 16,35% υπέρ της ισχύουσας Προεδρευόμενης Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας. Ακόμα και οι συντελεστές του blog δεν περιμέναμε τέτοια μεγάλη αποδοχή από πλευράς των πολιτών του πολιτεύματος της Προεδρικής Δημοκρατίας. Γνωρίζαμε ότι ο κόσμος θέλει αλλαγή στο πολιτικό σύστημα, γνωρίζαμε ότι η Προεδρική Δημοκρατία ήταν ψηλά στις προτιμήσεις του κόσμου, αλλά ποτέ δεν περιμέναμε τέτοια έκπληξη.

Το μέχρι στιγμής δείγμα της πιο πάνω ψηφοφορίας των 1.113 πολιτών είναι αρκετά αντιπροσωπευτικό, κυρίως σε ότι αφορά τους ανθρώπους του διαδικτύου. Απλά να σκεφτούμε ότι, οι μεγάλες δημοσκοπήσεις που γίνονται και μάλιστα τηλεφωνικές, από τις εταιρίες δημοσκοπήσεων, χωρίς τη δυνατότητα ψήφου, θεωρούν ότι δείγμα 1.000 ερωτηθέντων είναι ικανοποιητικό για ασφαλή συμπεράσματα για όλη τη χώρα.

Είναι πλέον φανερό ότι η κοινωνία είναι πολύ πιο μπροστά από το πολιτικό κατεστημένο και είναι έτοιμη να δεχτεί μεγάλες πολιτειακές αλλαγές. Δεν μένει παρά και η πολιτική ελίτ του τόπου να ανοίξει το δρόμο, διαφορετικά θα απαξιωθεί γαντζωμένη στην εξουσία που της χαρίζει το ισχύον ολιγαρχικό πολίτευμα της Προεδρευόμενης Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας, μέχρι τη στιγμή της λαϊκής έκρηξης.


 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη