23 Δεκ 2010

Το μετρό καταστρέφει τη Θεσσαλονίκη

Σημερινό οδοιπορικό του taxalia
Ένα έργο που περιμέναμε δεκαετίες, ένα έργο που φάνταζε ως ευλογία στα μυαλά όλων μας, έγινε εφιάλτης.
Έχουν περάσει 4 χρόνια από τότε που ξεκίνησαν οι εργασίες και δεν έχει εκτελεστεί ούτε το 20% του έργου. Ειδικά τον τελευταίο χρόνο, δεν κινείται τίποτε.
Την Παρασκευή, η ανάδοχος κοινοπραξία απέλυσε αιφνιδιαστικά 15 άτομα.
Χθες, Τετάρτη απέλυσε άλλα 31 ! Σύνολο: 46 απολύσεις. Και οι άνθρωποι το έμαθαν την ώρα που σχολούσαν. Κράτησαν μόνο χαμηλόμισθους αλλοδαπούς.
Σήμερα κάναμε ένα οδοιπορικό σε μια περιοχή που θα πληγεί πάρα πολύ, για 11 μήνες όπως βεβαιώνουν τα στελέχη της "ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.", για 11 χρόνια λέμε εμείς! Και θα δούμε ποιός θα δικαιωθεί.
Η αιτία είναι φυσικά μία. Και ήταν πάντα μία. Η έλλειψη χρημάτων. Δεν υπάρχει σάλιο για το μετρό, υπάρχει για άλλα...
Κάποιες ηλίθιες απόπειρες, που έπεισαν κάποιους με μυαλό γέρου ουρακοτάγκου, ότι για...
 την καθυστέρηση ευθύνεται ο ...Άνθιμος, που δεν δίνει το Παπάφειο και άλλα τέτοια φαιδρά δεν στέκουν. Ικανοποιούν βέβαια το θυμικό της μειοψηφίας των απολύτως ηλιθίων, αλλά δεν στέκουν για κανέναν σοβαρό άνθρωπο. Τέλος πάντων, προεκλογική περίοδος ήταν, σκοπιμότητες εξυπηρετούσαν, ξεχάστηκαν τώρα....

Η ουσία είναι ότι, όπου εγκαταστάθηκαν εργοτάξια, δήθεν για μερικούς μήνες, έπιασαν χρόνια. Στο τέλος θα μείνουν όσο και ο ...Σωτήρης Καπετανόπουλος στην προεδρία του δημοτικού συμβουλίου...
Η πικρή αλήθεια είναι απλά, πολύ απλά, πιό απλά δεν γίνεται, στα εργοτάξια δεν υπάρχουν εργάτες! Κοροϊδεύουν τον κόσμο οι "φτωχομπινέδες", με ρυθμούς της πλάκας και 2-3 αλλοδαπούς να παίρνουν μια πέτρα από τη μια πλευρά και να την πηγαίνουν στην άλλη, όλη μέρα κι άλλους δύο, με μια διόπτρα, να μετράνε όλη μέρα. Τι μετράτε ρε όλη μέρα;

Έτσι, βρεθήκαμε και φωτογραφήσαμε σήμερα Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010, την πολύπαθη περιοχή της Δελφών-Μπότσαρη, όπου προχτές, καταστηματάρχες της περιοχής, σε σύσκεψη, λίγο έλλειψαν να δείρουν τον διευθυντή του μετρό, λέγοντάς του ότι δεν πιστεύουν τίποτε από όσα λέει, αφού βλέπουν κα οι ίδιοι, με τα μάτια τους, ότι δεν δουλεύει κανένας! Έκλεισαν το δρόμο με λαμαρίνες και ..την κοπάνησαν οι υπεύθυνοι !
Ψευτοδουλεύουν κάπου κάπου, με ρυθμούς που βεβαιώνουν τον καθένα μας, ότι το μετρο δεν θα τελειώσει ποτέ! Κι ας πέρασε το 60% του συμβατικού χρόνου.
Το μόνο που θα βλέπουμε στην περιοχή θα είναι λαμαρίνες παντού, να κλείνουν τα πάντα και να περπατάμε, λες και ζούμε σε πυρηνικά καταφύγια.
Φυσικά, βλέπετε το "ενοικιάζεται "στο γωνιακό μαγαζί, που κάποτε έσφυζε από ζωή.
Και άντε να περάσεις απέναντι στο φαρμακείο, με τόσα σλάλομ...

Περάσαμε από την περιοχή στις 10.45 το πρωί.
Η φωτογραφία που βλέπετε είναι τραβηγμένη στις 10.45, μέρα Πέμπτη, εργάσιμη και δεν υπάρχει κανένας εργάτης στο εργοτάξιο! Κ-α-ν-έ-ν-α-ς !!!

Αφού κάναμε τις δουλειές μας, ξαναφωτογραφήσαμε το σημείο, μία ώρα μετά. Στις 11.40.
Και πάλι δεν υπάρχει κανένας να δουλεύει, ενώ δυό μέρες πριν τα Χριστούγεννα και ενώ άλλα μέρη της πόλης σφύζουν από ζωή, στο συγκεκριμένο κομμάτι της Δελφών, από Συνδίκα μέχρι Μπότσαρη, δεν κινείται ψυχή ! Στην ώρα, που η αγορά παίρνει φωτιά!

Λίγη ώρα μετά, βγήκαν από κάτι λυόμενα (kibo), που υπάρχουν στο προαύλιο του σχολείου, στη γωνία Συνδίκα και Δελφών, 4 εργάτες, με φόρμες της ΑΕΓΕΚ. Τους πλησιάσαμε και μιλήσαμε μαζί τους. Και οι 4 ήταν νεαροί Αλβανοί ! Δεν θέλησαν να φωτογραφηθούν, αλλά μας εξέφρασαν την εκτίμηση "κοροϊντεύουμε το κόσμο, φιλαράκι" !!!

Αυτά είναι τα χάλια της Θεσσαλονίκης δυστυχώς και δεν θα διορθωθούν ποτέ, όσο μια μεγάλη μερίδα ανθρώπων, θα "ανήκει" σε κόμματα και θα νιώθει υποχρεωμένη να το βουλώνει, για να μην "ανέβει ο αντίπαλος". Οι λαοί έχουν τους ηγέτες που τους ταιριάζουν και οι ηγέτες ταϊζουν με κρέας, αυτούς που ζητάνε φαγητό και όχι τα πιστά σκυλιά τους. Αυτά τα ταϊζουν με "ιδεολογία".
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη