18 Δεκ 2010

Τα έχουν δει ΟΛΑ οι πολύτεκνοι! Μέσα σε ένα χρόνο ήρθαν τα πάνω κάτω!!

ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΙΚΗ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΕΤΗΣΙΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ 40.000 ΕΥΡΩ
ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΚΝΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΦΟΥ ΤΟ ΠΕΡΙΟΡΙΖΕΙ ΜΟΝΟ ΣΕ 44 ΕΥΡΩ ΜΗΝΙΑΙΩΣ

Ο Υπουργός Υγείας, αφού κατάργησε τις προηγούμενες διατάξεις που ο ίδιος είχε ανακοινώσει με το προσχέδιο νόμου: «Διαρθρωτικές αλλαγές στο σύστημα υγείας και άλλες διατάξεις», ήδη με τις νέες διατάξεις που ανακοίνωσε, των άρθρων 42, 43 και 44, εγκαινιάζει νέα επιδρομή κατά των Πολυτέκνων. Έτσι:

α)Με την παρ. 1 του άρθρου 43 χορηγεί συνολικό μηναίο επίδομα 44 ευρώ στους πολυτέκνους (είτε έχουν 4 παιδιά είτε έχουν 14 παιδιά) και με την προϋπόθεση το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα να μην υπερβαίνει το ποσό των 40.000 ευρώ, δηλ. μια πολύτεκνη οικογένεια, με τέσσερα τέκνα, για να της χορηγηθεί το επίδομα ή η σύνταξη, το ΚΑΤΑ ΚΕΦΑΛΗΝ εισόδημά της να μην υπερβαίνει το ποσό των 5.000 ευρώ ετησίως (30.000:6 όσα τα μέλη της οικογένειας) ή το ποσό των 410 ευρώ μηνιαίως (!!), ποσό που είναι κάτω από τα όρια της φτώχειας, το οποίο η Υπουργός Εργασίας το προσδιόρισε, προ ημερών, στις 6.000 ευρώ ετησίως το άτομο!!!

β) Με την παρ. 4 του ίδιου άρθρου καταργεί την πολυτεκνική ιδιότητα για όσους πολυτέκνους έχουν το παραπάνω ετήσιο οικογενειακό εισόδημα.

Το μόνο που δεν κάνει ο κ. Υπουργός είναι να καταργήσει ολοσχερώς τους πολυτέκνους και να βάλει ΚΕΦΑΛΙΚΟ φόρο για όσους έχουν τέσσερα (4) παιδιά και άνω, αφού θεωρεί προφανώς ότι οι πολύτεκνοι είναι αυτοί που φάγανε τα λεφτά!!!


Οι πολύτεκνοι βιώνουν του τελευταίους μήνες μια αναπάντεχη επιδρομή.
Η κυβέρνηση, εν όψει των εορτών των Χριστουγέννων, επεφύλαξε για τις πολύτεκνες μητέρες ως δώρο τη μεταχείριση που επεφύλαξε ο Ηρώδης στα νήπια της Βηθλεέμ, ο οποίος διέταξε τη σφαγή των νηπίων, αυταπατώμενος ότι με αυτόν τον τρόπο θα εμποδίσει την παρουσία του Θεανθρώπου επί της Γης.

Τι άλλο θα μπορούσε να πει κάποιος σε μια χώρα, όπου η υπογεννητικότητα έχει λάβει εφιαλτικές διαστάσεις και την έχει μεταβάλλει σε ένα απέραντο γηροκομείο, έχοντας καταντήσει η πλέον γηρασμένη χώρα του κόσμου.

Η Κυβέρνηση φαίνεται ανακάλυψε στο πρόσωπο των πολυτέκνων το ποιοι ‘’φάγανε τα λεφτά … ‘’ και έτσι μας έχει στοχοποιήσει και προσπαθεί να εξοντώσει, το πιο υγιές κομμάτι του πληθυσμού και καταθέτει νομοσχέδιο που καταργεί την πολυτεκνική ιδιότητα σε όσους έχουν εισόδημα οικογενειακό 40.000 Ευρώ ακαθάριστο, άσχετα με τον αριθμό των παιδιών που έχει η κάθε οικογενεια.

Όλα τα μέτρα που παίρνει η Κυβέρνηση, όπως η κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού, πρόστιμα στους ημιυπαίθριους χώρους, τέλη κυκλοφορίας, κατάργηση των προσλήψεων των εκπαιδευτικών, μετεγγραφές σπουδαστών–φοιτητών, ασφαλιστικό, φορολογικό, προσλήψεις, το επίδομα του 3ου παιδιού.

Σταματά (παγώνει) την προβλεπόμενη τιμαριθμοποίηση των επιδομάτων,έχουν στόχο την εξοικονόμηση χρημάτων και μπορεί να δικαιολογηθούν από μία άποψη. Ενώ η κατάργηση της πολυτεκνικής ιδιότητας και κάποια σημεία του Νόμου δείχνουν αντεθνικές προθέσεις !!! Γιατί;;;

Καλούμε λοιπόν όλους τους πολύτεκνους να συγκεντρωθούν το Σάββατο μέχρι τις 11.00 το πρωί στα γραφεία του Συλλόγου έτσι ώστε να διαδηλώσουμε στα γραφεία των Υπουργών, κ.Ελευθέριου Βενιζέλου, κ.Χάρη Καστανίδη και κ. Γιάννη Μαγκριώτη και να τους εκθέσουμε τον προβληματισμό μας για το νέο νομοσχέδιο και τα μέτρα για του πολύτεκνους.

Εάν ψηφίσουν την κατάργηση της πολυτεκνικής ιδιότητος θα θεωρούνται εχθροί των Πολυτέκνων.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη