17 Δεκ 2010

Ρε τι πράμα είναι αυτό με την προπαγάνδα !

Να γιατί ο κόσμος αγανακτεί με τα καθεστωτικά μέσα ενημέρωσης και στρέφεται στην ανεξάρτητη ενημέρωση από το διαδίκτυο.
Ήταν 5 Νοεμβρίου 2008, κυβέρνηση Καραμανλή.
Κάποιες "επιτροπές πολιτών", σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ανέπτυσσαν το κίνημα "δίνω το εισιτήριό μου στον επόμενο". Προέτρεπαν δηλαδή τους χρήστες των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς να μην πληρώνουν εισιτήριο. Γενικώς θεωρούσαν ότι τα αστικά πρέπει να είναι δωρεάν.
Η φιλοσοφία αυτή βρήκε θερμή υποστήριξη από τις εφημερίδες. Λίγο-πολύ, όλες οι ...
εφημερίδες αβαντάριζαν την ιδέα. Οι δημοσιογράφοι θεωρούσαν ότι πρέπει να αυξηθεί ο αριθμός των τζαμπατζήδων.
Για παράδειγμα, η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ το είχε πρωτοσέλιδο και επαινούσε το κίνημα, που έγινε από ενεργούς πολίτες, όπως έγραφε ο δημοσιογράφος Φώτης Κουτσιαμπάρης.

Δείτε λοιπόν το εξώφυλλο της εφημερίδας τότε και κυρίως τις δικές μας θέσεις, τότε.

Τι λέγαμε τότε;
Να το επαναλάβουμε (5-11-2008, κυβέρνηση Καραμανλή, έχει σημασία):
1. Είμαστε οπαδοί του ακτιβισμού. Αλλά αυτή η λογική είναι βλακώδης!!! Ο ΟΑΣΘ λειτουργεί πολύ απλά, ως εξής: έχει δεδομένα έξοδα 170 εκ.ευρώ, το χρόνο και έσοδα 50 εκ.. Τα υπόλοιπα 120 εκ.τα βάζει το κράτος, δηλαδή όλοι, ακόμη κι η γιαγιά στην Καλαμάτα, που δεν ξέρει τι είναι ο ΟΑΣΘ, ούτε ήρθε ποτέ στη ζωή της στη Θεσσαλονίκη. Αν δίνουμε το εισιτήριό μας στον επόμενο, τα έσοδα του ΟΑΣΘ θα γίνουν από 50 εκ, 25 (π.χ.) και η κρατική επιχορήγηση από 120 θα γίνει 145 εκ. Τα οποία θα πληρώσει η μοναδική, που δεν φταίει: η γιαγιά από την Καλαμάτα!
.
2. Με την ίδια βλακώδη λαϊκιστική πολιτική λειτουργεί και ο ΟΣΕ ο οποίος επιβάρυνε τους έλληνες φορολογούμενους (το 100%) με 2.500 ευρώ ανά οικογένεια, για να ταξιδεύει ..δωρεάν, το 3% των Ελλήνων που χρησιμοποιεί τακτικά τον ΟΣΕ. Είναι ωραίο και εύηχο να γκρινιάζεις γιατί αυξήθηκε το εισιτήριο, αλλά είσαι βλάκας αν δεν καταλαβαίνεις ότι το έλλειμμα των 950 εκ.ευρώ (του 2007 μόνο), από τα έσοδα μέχρι τα έξοδα την πληρώνεις έτσι κι αλλιώς και πάλι ΕΣΥ!
..
3. Το εισιτήριο του ΟΑΣΘ είναι το χαμηλότερο στον κόσμο! Ούτε στην Ουγκάντα, δεν πληρώνει κανείς μισό ευρώ για διαδρομές, έως και 150 χιλιόμετρα!!! (με το ίδιο εισιτήριο μπορεί να πάει κανείς από τα Άθυρα Πέλλας στο Αγγελοχώρι κι από εκεί στον Ευαγγελισμό. Ξέρετε για τι αποστάσεις μιλάμε;;;). Ωραία ακούγεται το "δωρεάν" και το "φτηνό", αλλά είναι φτηνός λαϊκισμός. Και μεις δεν είμαστε ούτε πολιτικοί, ούτε τηλεαστέρες, για να χαιδεύουμε αυτιά και να τσιμπάμε .. τηλεθεατόπουλα.
.
Και σαν ενεργοί πολίτες δεν μας αρέσει καθόλου, να "μας χαϊδεύουν τα αυτιά", εκφράζοντας την αγωνία τους για τη ..φτώχεια μας κάποιοι πάμπλουτοι. Αν μας συμπονούν ας αφήσουν τα καλά λόγια οι τηλεαστέρες, ας αφήσουν τις αποκαλύψεις για τις μεγάλες αμοιβές των στελεχών των ΔΕΚΟ, κι ας χαρίσουν το δικό τους "πριμ μεταγραφής από κανάλι σε κανάλι" σε ένα ορφανοτροφείο.

Τότε λοιπόν, όλα τα Μ.Μ.Ενημέρωσης, προέτρεπαν τον κόσμο να μην πληρώνει εισιτήριο, γιατί "είναι υποχρέωση του κράτους να παρέχει φθηνές ή και δωρεάν συγκοινωνίες". Πίεζαν δηλαδή με ομοβροντία δημοσιευμάτων την τότε κυβέρνηση να αυξήσει τα ελλείμματα !
 
Σήμερα;
Ας πάρουμε την ίδια εφημερίδα, τη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ μας:
"Με 888 εκατομύρια ευρώ επιδοτήσαμε τον ΟΑΣΘ", ανακαλύπτει ο ίδιος δημοσιογράφος, ο Φώτης Κουτσιαμπάρης (εξαιρετικός δημοσιογράφος, από τους καλύτερους της πόλης, αλλά παρασύρθηκε κι αυτός από το "κύμα υπευθυνότητας", που έπιασε εσχάτως τους δημοιογράφους. Δεν είναι προσωπικό το θέμα Φώτη!)
και αφιερώνει δύο ολόκληρες σελίδες στις οποίες κεντρική ιδέα είναι ότι το εισιτήριο πρέπει να ανέβει σημαντικά γιατί είναι το φθηνότερο στην Ευρώπη.
 
Και γιατί τώρα μιλάτε για "φθηνότερο εισιτήριο στην Ευρώπη, που πρέπει να ανέβει"
και ...τότε,
εκθειάζατε τους ενεργούς πολίτες ακτιβιστές που δεν πλήρωναν καθόλου εισιτήριο και όλοι μιλούσατε για τον κοινωνικό χαρακτήρα των δημόσιων συγκοινωνιών κ.λ.π. κ.λ.π. κ.λ.π.;
Εμείς, οι ακομμάτιστοι, ανεξάρτητοι bloggers, μείναμε σταθεροί σε όλες μας τις απόψεις και τότε και τώρα. Πάντα λέγαμε το απλό: ότι τους "τζαμπατζήδες" τους πληρώνουμε όλοι μας. Ότι τα ελλέιμματα των ΔΕΚΟ τα πληρώνουμε όλοι μας. Επομένως, λέγαμε το 2009 π.χ. για τον ΟΣΕ, ότι δεν είναι δυνατόν να πηγαίνεις στην Αθήνα με 11 ευρώ μόνο! αλλά τότε οι "σοσιαλιστές" μας έκαναν μαθήματα ...σοσιαλισμού. Τώρα ανακάλυψαν όλοι την "υπεύθυνη γραφή".
Γιατί λοιπόν και τώρα, κύριοι δημοσιογράφοι, δεν αρθογραφείτε στο ίδιο πνεύμα του κράτους που είναι υποχρεωμένο να τα δίνει όλα τζάμπα στους πολίτες;

Γιατί δεν ζητάτε και τώρα δωρεάν δημόσιες συγκοινωνίες; δωρεάν νοσοκομεία; δωρεάν; δωρεάν; δωρεάν; Γιατί δεν επιβάλλεται ως αυτονόητο το κίνημα των ενεργών ακτιβιστών που δεν πληρώνουν, δεν πληρώνουν, ώστε να αυξηθούν και άλλο τα ελλείμματα και ο δανεισμός του κράτους;
 
Έπρεπε να υπογράψει η χώρα τη συνθήκης υποδούλωσης στο ΔΝΤ για να ανακαλύψετε την υπεύθυνη αρθρογραφία;
Γιατί δεν λέγατε τότε αυτά που λέτε και σήμερα; Γιατί τότε έπρεπε όλα να είναι δωρεάν, ενώ σήμερα ανακαλύπτετε ότι "αδρά χρηματοδοτούν οι Έλληνες φορολογούμενοι τον Οργανισμό....¨;
 


 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη