26 Δεκ 2010

Τα χάλια της Θεσσαλονίκης....

Αυτή είναι η εικόνα που κυριαρχεί παντού στη Θεσσαλονίκη και κανείς δε συγκινείται ! Ξέρετε γιατί;
Γιατί είναι μεταβατική περίοδος και οι "φωνασκούντες" δεν ξέρουν ποιός ευθύνεται. Με αποτέλεσμα να φοβούνται να φωνάξουν και να διαμαρτυρηθούν. Σε άλλες εποχές, θα επενέβαιναν εισαγγελείς (τι κάνετε κ. Μπακόλα; Χρόνια πολλά....όταν κάνουν απεργία οι οδοκαθαριστές, σπεύδετε να διατάξετε προκαταρκτικές για κίνδυνο της δημόσιας υγείας, τώρα;), θα ούρλιαζαν οι εφημερίδες για να...
πλήξουν πολιτικά τον (εκάστοτε δήμαρχο). Τώρα, ..μούγγα!
Επειδή δεν υπάρχει "υποκείμενο αντιπολίτευσης" !!! Επειδή δηλαδή το "κράξιμο" δεν μπορεί να πέσει ούτε στον ΒασιΠαπ, ούτε στον Μπουτάρη, ούτε στο ΠΑΣΟΚ, ούτε στη ΝΔ. Είναι ένα περίπλοκο ζήτημα.

Ακόμη και τα σημαντικότερα θέματα της ζωής, ο Έλληνας τα βλέπει με κομματικά γυαλιά !
Αντί να σκεφτεί, ότι δεν έχει σημασία, πώς τον λένε τον δήμαρχο, ή από ποιό κόμμα υποστηρίζεται. Και να κάνει αυτό που θα έκανε κάθε Ευρωπαίος: θα έσπαγε τα τηλέφωνα του κράτους (όχι κομματικών στελεχών που αλλάζουν, αλλά του κράτους, αυτού που παραμένει ίδιο, ανεξάρτητα από κόμματα) και θα ζητούσε τα δικαιώματά του.  Και θα απαιτούσε να λυθεί το πρόβλημα, ΧΩΡΙΣ να του εξηγήσουν ποιός φταίει. Γιατί ο δήμος λέει "δεν μου ενέκριναν τις αγορές απορριματοφόρων και ξέμεινα" και η κυβέρνηση λέει "ας φρόντιζε ο δήμος".
Εμένα όμως, δεν με νοιάζει ρε, να ακούσω τους αγχωμένους πολιτικούς να προσπαθεί ο ένας να ρίξει την ευθύνη στην άλλον και σιχαίνομαι όσο δεν πάει, τα ανεγκέφαλα κομματόσκυλα, που βλέποντας αυτό το θέαμα, ψάχνουν να βρουν ποιός από τους δύο φταίει, χωρίς να έχουν στο νου τους να λύσουν το πρόβλημα !
Θέλω απλά ΝΑ ΛΥΘΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ! ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ !
Το καταλάβατε το τελευταίο; ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ.
ΛΥΣΤΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΡΑ!


ΠΟΛΙΤΗΣ Γ' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη