29 Ιαν 2011

Μεσογειακοί Αγώνες 2013: Ντροπιαστική η απόφαση αφαίρεσης

Με μια ντροπιαστική απόφαση που δεν έχει προηγούμενο στη χώρα μας η Ελλάδα έχασε τους Μεσογειακούς Αγώνες του 2013. Η χτεσινή απόφαση για όσους έχουμε δει από κοντά όλο αυτό το διάστημα την πορεία του εγχειρήματος ήταν η φυσική κατάληξη.
Εδώ και αρκετό καιρό, από τότε που υπήρξε θέμα με την κατασκευή των Μεσογειακών Χωριών ξεκίνησε το μεγάλο και βασικό πρόβλημα για την διοργάνωση των Αγώνων σε ...
Βόλο και Λάρισα. Όσο και αν προσπαθούσε η οργανωτική επιτροπή αλλά και η ΔΕΜΑ (η διεθνής επιτροπή για τους Μεσογειακούς) έβρισκαν κλειστές πόρτες σχετικά με τους Αγώνες.
Το κρυφτούλι που παιζόταν το τελευταίο διάστημα ήταν πολύ έντονο και όσο περνούσε ο καιρός τόσο γινόταν και πιο εμφανές ότι κανείς δεν ήθελε να ασχοληθεί με την υπόθεση των Μεσογειακών Χωριών που το κόστος τους έφτανε τα 150.000.000 ευρώ.
Το πιο κρίσιμο σε όλη την υπόθεση είναι ότι ΚΑΝΕΙΣ από την επίσημη πολιτεία δεν τοποθετήθηκε σχετικά με την τύχη των χωριών αλλά και γενικότερα των Αγώνων. Τις τελευταίες εβδομάδες έβγαιναν διάφορες περίεργες φήμες για ναύλωση κρουαζιερόπλοιων , χώρων στρατιωτικών και άλλα τέτοια χωρίς πότε η επίσημη πολιτεία να δώσει κάποια θέση της.
Σε μία χώρα που μαστίζεται από την κρίση ίσως είναι πολυτέλεια να ξοδευτούν 150.000.000 ευρώ για την κατασκευή μελλοντικών κατοικιών(;;) σε άπορους. Είναι όμως ντροπιαστικό να μας δείχνουν την πόρτα της εξόδου και εμείς να στέκουμε χωρίς να κάνουμε τίποτα.
Θα έπρεπε σαν ένα κράτος σε λειτουργία αφού διαπιστώνουμε την συνολική αδυναμία μας να τελέσουμε τους Αγώνες να πάρουμε ΕΜΕΙΣ την απόφαση και πούμε ότι αδυνατούμε να τους διοργανώσουμε και αξιοπρεπώς να αποχωρήσουμε.
Η χτεσινή ντροπιαστική απόφαση δεν μας τιμά ούτε μας αξίζει σαν κράτος και σαν λαό. Δεν συζητάμε για την αρνητική διαφήμιση που για μια ακόμα φορά έπληξε τη χώρα μας αλλά θα θέλαμε αυτή τη φορά οι υπεύθυνοι να βγουν και ζητήσουν συγνώμη τόσο για την εθνική ντροπή την οποία μας υπέβαλαν όσο και για τους υπαίτιους που δεν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων και δεν είχαν την αξιοπρέπεια να πουν ευθαρσώς ότι αδυνατούμε να διοργανώσουμε αυτή την αθλητική διοργάνωση λόγω των προβλημάτων που έχουμε.
Όσον αφορά τη ζημιά των πόλεων Βόλου και Λάρισας είναι σημαντική καθώς και οι δύο πόλεις είχαν επενδύσει πολλά πάνω σε αυτούς τους Αγώνες και περίμεναν ακόμα περισσότερο για να κινηθεί η τοπική οικονομία που έχει παγώσει λόγω της κρίσης.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη