28 Ιαν 2011

Επτά (-7-) Ειδικούς Συμβούλους θα προσλάβει ο Γιάννης Μπουτάρης

Την πρόθεσή του να προσλάβει επτά (-7-) ειδικούς συμβούλους Δημάρχου, εκδηλώνει μέσω ανοιχτής πρόσκλησης ("γνωστοποίηση" την ονομάζει), ο Γιάννης Μπουτάρης.

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να υποβάλλουν αίτηση και σύντομο βιογραφικό, στην ηλεκτρονική διεύθυνση....
 p.paschalis@thessaloniki.gr μέχρι τις 11/2/2011.
Όπως αναφέρει η σχετική προκήρυξη, οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να έχουν "εξειδίκευση σε επιστημονικό ή επαγγελματικό τομέα αρμοδιοτήτων των ΟΤΑ, που να αποδεικνύεται με αξιόλογη επιστημονική απασχόληση (δημοσιεύσεις, συμμετοχή σε συνέδρια, ομάδες εργασίας) ή με αξιόλογη επαγγελματική απασχόληση ή επαρκείς γνώσεις και σημαντική εμπειρία, ανάλογη με τα αντικείμενα απαχόλησης".
"Η πλήρωση των ανωτέρω θέσεων θα πραγματοποιηθεί με σχετική απόφαση Δημάρχου, ο οποίος και θα προσλάβει τα πρόσωπα που είναι, κατά την κρίση του κατάλληλα".

Δηλαδή το 2011 οι Δήμαρχοι μπορούν να προσλαμβάνουν κατά την κρίση τους πρόσωπα που θεωρούν κατάλληλα ως ειδικούς συμβούλους, με μια γενικόλογη αόριστη διαδικασία;;;

Όσοι πιστοί πάντως προσέλθετε και καλή τύχη.

Δείτε
-την προκήρυξη εδώ
-τον σχετικό νόμο 3584/2007 εδώ (οι διατάξεις που αφορούν στην πρόσληψη ειδικών συμβούλων βρίσκονται στο άρθρο 163)
-τη σχετική εγκύκλιο 55/74802/29.12.2010 εδώ
-και μια παρόμοια προκήρυξη του Δήμου Αιγάλεω, εδώ

Εμάς πάντως δεν μας αρέσει καθόλου αυτή η διαδικασία, που δεν έχει κανένα κριτήριο κατάταξης, παρά μόνο τη γνώμη που θα σχηματίσει ο Δήμαρχος για κάθε άτομο. Δεν είναι σοβαρές διαδικασίες αυτές για πρόσληψη επιστημόνων, τους οποίους θα πληρώνουμε εμείς οι Δημότες και ανοίγουν την κερκόπορτα στη διαφθορά.


Εκτός αν τους πληρώνει ο κάθε Δήμαρχος από την τσέπη του. Τότε, μπορεί να πάρει άτομα "κατά την κρίση του".


taxalia.blogspot.com, 28-1-2011


 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη