13 Ιαν 2011

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΣΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΣΑΣ ΜΠΛΟΓΚ: ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ποιοι είναι οι σίγουροι θεματικοί αντιπεριφερειάρχες!
Αύριο στις 1 το μεσημέρι, συνεδριάζει για δεύτερη φορά το Περιφερειακό Συμβούλιο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη. Η ημερήσια διάταξη έχει τέσσερα θέματα, τα οποία είναι πολύ σημαντικά για
τη λειτουργία του Συμβουλίου. Το πρώτο είναι η εκλογή των μελών για τη Μητροπολιτική Επιτροπή της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης. Το Μητροπολιτικό Συμβούλιο είναι δεκαπενταμελές με τα εννέα μέλη να προέρχονται από την πλειοψηφία και τα υπόλοιπα από τη μειοψηφία. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι που εκλέχθηκαν στη Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης και τα μέλη που θα το απαρτίζουν, με την ευθύνη του Αντιπεριφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα, θα ''τρέχουν'' ουσιαστικά όλα τα ζητήματα που αφορούν στο νομό Θεσσαλονίκης.

Επίσης θα συσταθούν οι δύο Επιτροπές της Περιφέρειας, οι οποίες θα έχουν την ευθύνη για συγκεκριμένους τομείς δράσης. Η μία θα ασχολείται με θέματα Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής και η δεύτερη με θέματα της Γενικής Διεύθυνσης Ανάπτυξης και ειδικότερα Βιομηχανίας, Ενέργειας, Φυσικών Πόρων, Δια Βίου Μάθησης, Απασχόλησης και Εμπορίου.
Την ευθύνη για τις δύο αυτές Επιτροπές θα έχουν οι θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες που θα οριστούν τις επόμενες ημέρες. Ο τρίτος θεματικός Αντιπεριφερειάρχης θα είναι υπέυθυνος για τα οικονομικά και θα προϊσταται της Οικονομικής Επιτροπής. 

Το τελευταίο θέμα είναι ο ορισμός μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου για τη συγκρότηση συντονιστικών οργάνων πολιτικής προστασίας στο επίπεδο των Περιφερειακών Ενοτήτων του κάθε νομού.

Οι θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες θα οριστούν τις επόμενες ημέρες και τα σίγουρα ονόματα είναι του Διονύση Ψωμιάδη και του Μίμη Φωτόπουλου. Για την τρίτη θέση και τον Πρόεδρο της Μητροπολιτικής Επιτροπής ''παίζουν'' τα ονόματα των Μιχάλη Τζόλλα και Δημήτρη Ευθυμιάδη

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη