26 Ιαν 2011

Κέντρο Νεοσυλλέκτων στην Έδεσσα

Ο Βουλευτής Πέλλας, Γιώργος Καρασμάνης δίνει στη δημοσιότητα απάντηση, την οποία έδωσε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος, σε Ερώτηση που αφορούσε το αίτημα να μη μεταφερθεί η Μεραρχία και η Στρατολογία από την Έδεσσα.

Με αφορμή αυτήν την απάντηση ...
ο Γιώργος Καρασμάνης επιθυμεί να καταστήσει γνωστό ότι, τη δημιουργία Κέντρου Νεοσυλλέκτων στα Γιαννιτσά την είχε προαναγγείλει ο Υπουργός στις 8 Ιουλίου 2010 παρουσία όλων των Βουλευτών, του Δημάρχου των Γιαννιτσών και άλλων φορέων της πόλης και του νομού και είχε μάλιστα ζητήσει ο υπουργός να μην δημοσιοποιηθεί η απόφαση, μέχρι την υλοποίηση της για ευνοήτους λόγους.

Και τότε αλλά και τώρα που η απόφαση οδεύει προς υλοποίηση, ο Γιώργος Καρασμάνης υποστήριξε και υποστηρίζει ότι η δημιουργία Κέντρου Νεοσυλλέκτων, σε καμιά περίπτωση δεν αποκαθιστά τη μεγάλη ζημιά την οποία υπέστη η πόλη και ο νομός μας από τη μεταφορά της Ταξιαρχίας (μεταφορά 500 οικογενειών μονίμων στρατιωτικών, με ότι αυτό συνεπάγεται οικονομικά για την πόλη και ολόκληρο το νομό).

Ο Γιώργος Καρασμάνης έχει εκφράσει στον κο Υπουργό την ελπίδα ότι το προς δημιουργία Κέντρο Νεοσυλλέκτων θα πρέπει να είναι μια μονάδα σημαντική, πολυάριθμη και να μην λειτουργεί περιστασιακά.

Πιστεύει ο Γιώργος Καρασμάνης ότι ο Υπουργός θα πράξει το καλύτερο δεδομένου ότι και ο ίδιος ο υπουργός είναι κατά το ήμισυ συμπατριώτης μας, όπως επίσης το ίδιο θα πράξει για τη Μεραρχία και τη Στρατολογία στην Έδεσσα.

Η απάντηση του κου Βενιζέλου στην Ερώτηση του βουλευτή Γιώργου Καρασμάνη έχει ως εξής: «Σε απάντηση της ερώτησης που κατέθεσε ο Βουλευτής Γιώργος Καρασμάνης προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας με θέμα τη μεταφορά στρατιωτικών Μονάδων από την Έδεσσα σας γνωρίζω τα ακόλουθα σύμφωνα με τα στοιχεία που τέθηκαν υπ’ όψιν μου:
Το Γενικό Επιτελείο Στρατού, με γνώμονα πάντα τις επιχειρησιακές απαιτήσεις και με στόχο τη μέγιστη εκλογίκευση των λειτουργικών δαπανών, επικαιροποιεί διαρκώς τις μελέτες για τη χωροταξική διάταξη των μονάδων του ΣΞ, χωρίς ωστόσο έως σήμερα να έχει ληφθεί οριστική απόφαση για τη 2η Μ/Κ ΜΠ στην Έδεσσα.

Με δεδομένη την πλήρη μηχανοργάνωση των στρατολογικών υπηρεσιών και τη δυνατότητα εξυπηρέτηση των πολιτών μέσω διαδικτύου, το ΥΠΕΘΑ αναδιοργανώνει τα Στρατολογικά Γραφεία ώστε να εξυπηρετούνται οι δεκατρείς περιφέρειες της χώρας.»
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη