1 Ιαν 2011

Να ανοίξουν τα σύνορα και προς τα έξω, όχι μόνο προς τα μέσα

Σύμφωνα με μετριπαθή εκτίμηση του υπουργού προστασίας του πολίτη κ. Παπουτσή, οι παράνομοι μετανάστες που περνούν κάθε μέρα τα σύνορα του Έβρου είναι 200 – 250 άτομα.  Ο αριθμός των λαθρομεταναστών που εισήλθαν από τα σύνορα του Έβρου ανέβηκε κατακόρυφα το....
2010 κατά 372% σε σχέση με το 2009.

Αυτή η ξαφνική αύξηση θα πρέπει να σημάνει συναγερμό στην ελληνική πολιτική ηγεσία σε σχέση με τις επιδιώξεις της Τουρκίας. Ενώ εμείς κρατάμε όσους λαθρομετανάστες εισέρχονται στη χώρα, «φυλακισμένους» και εξαθλιωμένους εντός των ελλαδικών συνόρων, συλλαμβάνοντας όλους όσους επιχειρούν να φύγουν από τη χώρα και οδηγώντας τους σε δίκες και καταδίκες (αφήνοντάς τους φυσικά στη συνέχεια πάλι ελεύθερους), αντίθετα η Τουρκία τους διευκολύνει να κινηθούν άνετα από τα βάθη της Ασίας, να διασχίσουν ολόκληρη την τουρκική επικράτεια, χωρίς να τους ενοχλήσει κανείς και μάλιστα κερδίζοντας τα λίγα χρήματα που μεταφέρουν μαζί τους και στη συνέχεια τους ρίχνει ανενόχλητους και εξαθλιωμένους στον Έβρο, για να εισέλθουν κατά χιλιάδες στο ελληνικό έδαφος.

Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί. Αυτή η επικερδής επιχείρηση για την Τουρκία και η δική μας οικονομική αφαίμαξη, θα πρέπει να σταματήσουν.

Όλοι αυτοί οι εξαθλιωμένοι άνθρωποι δεν έχουν σκοπό να μείνουν στη χώρα μας, απλά την χρησιμοποιούν για να περάσουν στην Ευρώπη, όπως χρησιμοποίησαν και την Τουρκία. Αν εμείς συνεχίσουμε να εμποδίζουμε την έξοδο, θα δημιουργηθεί το αδιαχώρητο. Η εγκληματικότητα θα εκτιναχθεί στα ύψη, η εξαθλίωση και του υπόλοιπου λαού είναι μαθηματικά βέβαιη και η κοινωνική εξέγερση θα είναι αναπόφευκτη. Μπορεί να υπάρχει η συμφωνία Δουβλίνο 2, που κακώς υπογράφηκε από τη χώρα μας, αλλά αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί. Τα γεγονότα ξεφεύγουν πέρα από κάθε πρόβλεψη και υπάρχει άμεση ανάγκη για επανεκτίμηση.

Θα πρέπει, είτε η ΕΕ να λάβει άμεσα μέτρα κατά της Τουρκίας, είτε εμείς να χαλαρώσουμε τον έλεγχο εξόδου, ώστε οι άνθρωποι να πάνε στον προορισμό τους, για τον οποίο ξεκίνησαν από τις μακρινές χώρες τους.


 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη