30 Ιαν 2011

Ο Στάγκος δεν είναι στη γραμμή Μπουτάρη... Γιατί;

Άσχημη εντύπωση στους δημοσιογράφους του TV-100 έκανε ο δημαρχιακός σύμβουλος Φίλιος Στάγκος, τόσο για το στυλάκι του ξερόλα που έβγαλε στη συνάντηση μαζί τους όσο και για το γεγονός ότι ανατρέπει το καλό κλίμα που είχε δημιουργήσει μέσα στο κανάλι ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης.
Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης
σε όλες τις συναντήσεις που είχε με το προσωπικό και τους εκπροσώπους του ακολουθεί μία θετική συμπεριφορά. Ρωτά για να μαθαίνει, επιζητά τη συνεργασία, δείχνει ότι υπολογίζει στις απόψεις του προσωπικού και μεταφέρει σε όλους τη δυναμική του "αυτό το μαγαζί πρέπει να κρατηθεί και μαζί θα το κρατήσουμε"...
Αντίθετα, ο Φίλιος Στάγκος δεν συνεργάζεται με κανέναν. Έφτασε στο σημείο να προτείνει τη διακοπή όλων των εκπομπών, χωρίς να το συζητήσει με κανέναν. Λέει ότι μελέτησε το πρόγραμμα της TV-100 για να κάνει αλλαγές και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι θα πρέπει να κοπούν όλες οι εκπομπές. Κάτι που είναι τεράστιο λάθος. Κατ' αρχάς είναι απίθανο ένας άνθρωπος να διαμόρφωσε άποψη για όλα μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Και να μην ξεχνούμε ότι δεν ζούσε στη Θεσσαλονίκη. Σίγουρα αλλαγές χρειάζονται. Οι εκπομπές σε ένα κανάλι πρέπει να φρεσκάρονται, τα πρόσωπα τα εναλλάσσονται, η ανανέωση να είναι διαρκής, να επιδιώκεται πρωτοτυπία, ποιότητα και συγκριτικά πλεονεκτήματα. Αλλά αυτά γίνονται με σωστή προετοιμασία, όχι στο πόδι.
Ο κ. Στάγκος οφείλει να χτίσει, όχι να γκρεμίσει. Η τακτική της ισοπέδωσης είναι εύκολη. Ο ίδιος έδωσε την εντύπωση ότι υποβαθμίζει τους πάντες ότι απαξιώνει κάθε προσπάθεια και αποφασίζει μόνος για τις εισηγήσεις του. Λάθος και άδικο. Θυμίζει μαθητευόμενο μάγο.
Ο Γ. Μπουτάρης οφείλει να τον επαναφέρει στην τάξη, να του περάσει το δικό του στιλ διοίκησης. Η γραμμή πρέπει να είναι ενιαία. Αλλά και να τον προσέχει ιδιαίτερα. Άλλωστε ο κ. Στάγκος μπορεί να έχει την εμπιστοσύνη του δημάρχου Θεσσαλονίκης και μία λαμπρή οικογενειακή καταγωγή (προέρχεται από πολύ γνωστή οικογένεια μπαγιάτηδων Θεσσαλονικέων δημοσιογράφων) αλλά δεν έχει άλλα πολύ σημαντικότερα προσόντα για να πετύχει στο ρόλο του. Δεν έχει διευθύνει ποτέ δημοσιογραφικό μαγαζί, δηλαδή δεν έχει καμία εμπειρία διοίκησης, αφού τα χρόνια με τα οποία ασχολείται  με τη δημοσιογραφία ήταν ένας απλός ανταποκριτής στις Βρυξέλλες, ενώ όταν επέστρεψε στην Ελλάδα το 2004, ήταν συμπαρουσιαστής μίας εβδομαδιαίας εκπομπής. Και οι εμπειρίες στη διοίκηση είναι πολύτιμες όταν έχεις έναν τόσο σοβαρό ρόλο μέσα σε ένα αρκετά μεγάλο δημοσιογραφικό μαγαζί.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη