29 Ιαν 2011

Και ενοχλητικοί και πεινάλες και μαλάκες !

Έχει παραγίνει το κακό με τους σπάμερς. Τους ενοχλητικούς δηλαδή που στέλνουν τον καημό τους όχι σε έναν παραλήπτη, αλλά σε μια τεράστια λίστα, που αλλάζει χέρια και πάει απ΄τον έναν στον άλλο. Στην αρχή τα σπαμ μηνύματα ήταν αρκετά αθώα. Συνήθως ήταν μια εντυπωσιακή είδηση, ένα κοινωνικό μήνυμα, ένα ανέκδοτο και έλεγε "προωθήστε το". Οι άσχετοι πατούσαν το κουμπί προώθηση, οπότε μαζευόταν σιγά σιγά, χιλιάδες διευθύνσεις στο κουτί του πονηρού, τις οποίες στη συνέχεια αξιοποιούσε.

Τον τελευταίο καιρό, κάνουν την εμφάνισή τους ακόμη χειρότεροι σπάμερς:

κάτι πεινάλες που διαφημίζουν το site τους, επίμονα, ενοχλητικά και φορτικά.
Και τα περισσότερα έχουν ως κοινό παρονομαστή ότι "είναι συνεχιστές του τρωκτικού".
Το πόσο μας έχουν πρήξει με αυτή την ιστορία δεν περιγράφεται. Θα ασφυκτιά στον άλλο κόσμο ο μακαρίτης ο Σωκράτης, με τόσους "συνεχιστές".
Πάνω από 200 blogs κυκλοφορούν ως "συνεχιστές", "αντίγραφα" ή απλώς αντι-.
Σκεφτείτε τώρα, όλα αυτά τα βλήματα, που στέλνουν από 2-3 e-mails την ημέρα, κάθε μέρα, για να μας πουν "το τρωκτικό είναι δώ, στη διεύθυνση ..τάδε..". Παίρνουμε 3.000 μηνύματα την ημέρα που μας λένει "είμαστε οι συνεχιστές του τρωκτικού".
"Στα παπάρια μας" τους απαντάμε, "μη μας ξαναζαλίσετε, αν θέλουμε να βρούμε κάτι το βρίσκουμε", εκεί αυτοί!
Οι ηλίθιοι είναι ανίκητοι.

Και δεν μας φτάνουν οι ηλίθιοι, έχουμε και τους πεινάλες!

Έφτασε στα αυτιά κάποιων πειναλέων δημοσιογράφων κυρίως, η (αληθινή) πληροφορία, ότι θα "απαγορευτούν" οι διαφημίσεις σε ιστοσελίδες που δεν είναι σε .gr (αλήθεια είναι, λεπτομέρειες θα σας πούμε άλλη φορά) και όλοι σπεύδουν να κατοχυρώσουν τα .gr. Καλά κάνουν, αλλά εμείς τι χρωστάμε να παίρνουμε 2.000 μηνύματα spam την ημέρα από πεινάλες που θέλουν να πιάσουν στασίδι στο σκληρό πόλεμο του διαδικτύου, προσδοκώντας να τα ΄κονομήσουν από τις διαφημίσεις;

Μάγκες μου πάρτε το χαμπάρι: Ένα και μόνο μετράει στο διαδίκτυο: το περιεχόμενο. Όσο φορτικά μηνύματα κι αν στέλνεις, αν μπεί ο χρήστης μιά φορά και δεί ότι "δεν το 'χεις" δεν πρόκειται να ανέβεις. Ή το ΄χεις ή δεν το ΄χεις!

Με το να μας πρήζεις με τα spam δουλειά δεν γίνεται.

Και το πιό εκνευριστικό όλων είναι, ότι ο μαλάκας, παίρνει άρθρο από ΜΜΕ, π.χ. από το ΕΘΝΟΣ, το κάνει ανάρτηση στο blog του και μετά το στέλνει σε 2.000 bloggers !
Γιατί μου το στέλνεις ρε μαλάκα το άρθρο του ΕΘΝΟΥΣ; Αν θέλω, θα το διαβάσω εκεί !
Γράψε κάτι δικό σου. Αν δεν μπορείς να γράψεις κάτι δικό σου, δεν έχεις λόγο ύπαρξης στο διαδίκτυο κι ακόμη χειρότερα, δεν έχεις λόγο αποστολής μηνυμάτων.

Για τους αρχάριους και τους καλοπροαίρετους, έχουμε κάποιες οδηγίες για το spam, εδώ
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη