7 Ιαν 2011

Γ. Παπανδρέου: Η ύφεση οφείλεται στο ότι η εξουσία ασκείται από λίγους

Ο κ. Παπανδρέου εκφώνησε χθες στο Παρίσι την εναρκτήρια ομιλία σε ημερίδα του Γαλλικού υπουργείου Οικονομίας με θέμα «Νέος κόσμος, νέος καπιταλισμός». Ο κ. Παπανδρέου είπε ότι υπάρχουν τρεις μύθοι που κυριαρχούν σε σχέση με τα τεκταινόμενα στην Ελλάδα και την Ευρώπη γενικότερα.
Ο πρώτος μύθος αφορά το δημόσιο χρέος, το οποίο κατά τον πρωθυπουργό είναι.....
η κορυφή του παγόβουνου, το πραγματικό πρόβλημα είναι η έλλειψη διαχείρισης, ο πελατειακός χαρακτήρας διακυβέρνησης, οι ανισότητες.

Ο δεύτερος μύθος είναι ότι οι αγορές θα μπορούσαν να λύσουν τα προβλήματα. «Αδύνατον εάν δεν δημιουργήσουμε κοινωνίες διαφάνειας με ρυθμίσεις στο φορολογικό και δεν λύσουμε τα προβλήματα.»

Ο τρίτος μύθος αφορά το πρόβλημα της ύφεσης στην Ελλάδα. Που κατά τον πρωθυπουργό οφείλεται στην ανισότητα καθότι η εξουσία ευρίσκεται στα χέρια των λίγων.

Κατ΄ αρχήν δεν μπορούμε να καταλάβουμε γιατί ονομάζει τις πιο πάνω τρεις περιπτώσεις μύθους, αφού είναι πραγματικότητες, αλλά τέλος πάντων. Σε εκείνη όμως την πραγματικότητα στην οποία αξίζει να σταθούμε είναι η τρίτη.

Ναι λέει αλήθεια ο Έλληνας πρωθυπουργός. Το πρόβλημα της ύφεσης στην Ελλάδα οφείλεται στο γεγονός ότι η εξουσία είναι συγκεντρωμένη στα χέρια λίγων. Μάλιστα θα συμπληρώναμε εμείς, όταν αυτοί οι λίγοι, που ελέγχουν τη ροή του χρήματος στη χώρα, τυχαίνει να είναι και κρατικοδίαιτα παράσιτα και όχι παραγωγικοί καπιταλιστές, το πρόβλημα είναι αξεπέραστο.

Όμως ρωτάμε τον πρωθυπουργό της χώρας κ. Παπανδρέου, τι κάνει προς την κατεύθυνση του εκδημοκρατισμού του πολιτικού συστήματος της Κοινοβουλευτικής Ολιγαρχίας (ώστε η εξουσία να περάσει σε πολύ περισσότερα χέρια) και της διαφάνειας στη χώρα, που φωνάζουμε συνέχεια από αυτό εδώ το blog;;  Γιατί θέλει να συνεχίσει με αυτό το πολιτικό σύστημα που ελέγχεται από λίγους κρατικοδίαιτους νταβατζήδες;; Ποιος τον εμποδίζει;;


 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη