20 Ιαν 2011

O Θ.Καράογλου για την κατάργηση της ΔΕΘ

Eκπληξη και ερωτηματικά προκαλούν το τελευταίο διάστημα οι απόψεις και οι τοποθετήσεις του Προέδρου της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης (Δ.Ε.Θ.) κ. Κωνσταντίνου, (εδώ) περί κατάργησής της.
Ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Θ. συνεχίζοντας τις ατυχείς τοποθετήσεις του, μετά άλλωστε από τις απόψεις του αναφορικά με το θέμα των Σκοπίων, προχώρησε τώρα σε μια άνευ προηγουμένου δήλωση, που δημιουργεί αναστάτωση, αλλά και απορίες.
Συγκεκριμένα, ..
ο κ. Κωνσταντίνου σε ανοιχτή εκδήλωση, υπεραμύνθηκε της πρότασής του να καταργηθεί η Δ.Ε.Θ. και να μην διοργανωθεί ξανά στο μέλλον. Εάν οι απόψεις του Προέδρου της Δ.Ε.Θ., ενός κρατικού αξιωματούχου διορισμένου από την Κυβέρνηση, αντικατοπτρίζουν τη βαθύτερη πρόθεση της Κυβέρνησης, τότε γεννάται μείζον πολιτικό ζήτημα.


Η Δ.Ε.Θ., ένας πρωτοπόρος θεσμός, που καλλιεργήθηκε με το πέρασμα των ετών, αποτελεί μια διοργάνωση, όπου προβάλλεται η επιχειρηματική δράση της χώρας μας διεθνώς και η αναπτυξιακή πορεία της ευρύτερης περιοχής. Οποιαδήποτε σκέψη για κατάργησή της, μόνο ανασταλτικά μπορεί να λειτουργήσει στη δοκιμαζόμενη οικονομία της ευρύτερης περιοχής μας. Συνεπώς, η Κυβέρνηση δια του αξιωματούχου που προεδρεύει της Δ.Ε.Θ., αντί να καλλιεργεί σκέψεις για κατάργηση αυτού του θεσμού, οφείλει να διαφυλάξει με κάθε τρόπο σε συνδυασμό με τους τοπικούς παράγοντες τη Διεθνή Έκθεση, να περιφρουρήσει τη φυσιογνωμία που έχει και να δώσει όλα εκείνα τα κίνητρα, έτσι ώστε η Δ.Ε.Θ. να αποκτήσει ξανά την αναπτυξιακή διάσταση που οφείλει να έχει ως μια Διεθνής Έκθεση.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας:

- Συμφωνεί το αρμόδιο Υπουργείο και κατ΄ επέκταση η Κυβέρνηση με τις απόψεις του Προέδρου της ΔΕΘ για κατάργησή της;

- Πού αποσκοπούν οι συγκεκριμένες απόψεις και γιατί εκφράζονται τη δεδομένη χρονική στιγμή;

- Προτίθεται το αρμόδιο Υπουργείο να προβεί στην κατάργηση της Δ.Ε.Θ., ενός θεσμού που έχει συνδεθεί άρρηκτα με την ανάπτυξη και την επιχειρηματικότητα της Βόρειας Ελλάδας;

- Ποιο είναι το σχέδιο της Κυβέρνησης για την ουσιαστική αναβάθμιση της Δ.Ε.Θ., σε συνδυασμό με τη μετεγκατάσταση της στο χώρο της Σίνδου και με ποιο χρονοδιάγραμμα;
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη